ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:52
MENU CLOSE

Συνδικαλιστές καταγγέλλουν: Ξεγυμνώνουν τα λεωφορεία της ΟΣΥ για να εγκαταστήσουν τηλεματική και ηλεκτρονικό εισιτήριο στα ΚΤΕΛ

13.10.2020 08:59

 

Τα παραπάνω κατήγγειλαν συνδικαλιστές της ΟΣΥ στο Athens Transport. Eιδικότερα όπως αναφέρει εργαζόμενος της ΟΣΥ εκ μέρους της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ, «συνεργείο αποτελούμενο απο 6 εργαζόμενους της εταιρείας NEUROSOFT, συνεργαζόμενης υπεργολαβικά των άνω δύο παρόχων, επιχείρησαν να αφαιρέσουν από 9 οχήματα λεωφορεία φυσικού αερίου τύπου Renault (τα λεγόμενα «πράσινα») τον εξοπλισμό τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου για να τοποθετηθεί στα σαράβαλα του ΚΤΕΛ που έφεραν οι ιδιώτες φίλοι της κυβέρνησης και του υπουργού, ΤΖΑΜΠΑ».

Στο αμαξοστάσιο των τρόλεϊ στην Αττική της ΟΣΥ έχουν μεταφερθεί 45 λεωφορεία φυσικού αερίου τα οποία ήταν «επισκευάσιμα» μέχρις ότου αγοραστούν τα απαραίτητα ανταλλακτικά. Μέχρι σήμερα όμως αυτό δεν έχει συμβεί (τα οχήματα αυτά δεν διαθέτουν πλέον πινακίδες) και όπως φαίνεται η ΟΣΥ προτίθεται να τα «κανιβαλίσει» προς όφελος των ιδιωτών των ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΟΣΥ διαθέτει απόθεμα εξοπλισμού τηλεματικής αφού αρχικά αυτός είχε τοποθετηθεί ακόμα και σε λεωφορεία τα οποία ήταν προς απόσυρση. Παρόλα αυτά, εργολάβοι που εργάζονται για το έργο της τηλεματικής έχουν προχωρήσει τις τελευταίες μέρες σε απόσπαση εξοπλισμού και από λεωφορεία της ΟΣΥ τα οποία βρίσκονται σε αμαξοστάσια αναμένωντας (μάλλον μάταια) να επισκευαστούν.

Σύμφωνα με το νόμο, η εγκατάσταση εξοπλισμού ηλεκτρονικού εισιτηρίου και τηλεματικής στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ πρέπει να γίνει με έξοδα των ιδιωτών. Καθώς όμως μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα κάποιο συμφωνητικό μεταξύ του ΟΑΣΑ και των ΚΤΕΛ δεν έχει διευκρινιστεί ποιος πληρώνει για την εγκατάσταση αλλά και το τι θα συμβεί με τα δεκάδες λεωφορεία της ΟΣΥ τα οποία θα μείνουν στα αμαξοστάσια» καταλήγουν οι συνδικαλιστές.

 

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34
Exit mobile version