ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 14:59
MENU CLOSE

Το BBC αποκαλύπτει: Ποιος έκαψε τη Μόρια (Video)

16.10.2020 14:50
 
Aποκαλυπτικά πλάνα για την εκδήλωση της πυρκαγιάς που στη συνέχεια έκαψε ολοσχερώς το ΚΥΤ Μόριας περιλαμβάνει βίντεο – ρεπορτάζ του BBC.
 
Ήταν γνωστό από πριν;
Το ρεπορτάζ έχει τίτλο «Ποιος ξεκίνησε την πυρκαγιά στον μεγαλύτερο προσφυγικό καταυλισμό της Ευρώπης;» και αποκαλύπτει με πλάνα προσφύγων και μεταναστών τραβηγμένων το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου, πριν ξεκινήσουν δηλαδή οι πυρκαγιές που «αποτέλειωσαν» τον καταυλισμό της Μόριας, ότι ήταν γνωστό πως θα καταστραφεί ολοσχερώς. Γι’ αυτόν τον λόγο, όπως σημειώνει η ενημερωτική ιστοσελίδα, stonisi.gr, εκκένωναν την ασφαλή περιοχή αριστερά του ΚΥΤ που είχε διασωθεί. Λένε μάλιστα ότι ντόπιοι ακροδεξιοί τους έφεραν και βενζίνη για να αποτελειώσουν το ΚΥΤ.
 
Με τη βοήθεια μιας ομάδας νέων σε ηλικία αιτούντων άσυλο, δημιουργών ταινιών και την αποκλειστική πρόσβαση σε ένα τεράστιο αρχείο από πλάνα της φωτιάς και τα επακόλουθά του, το ρεπορτάζ φωτίζει αρκετά τα γεγονότα της Τρίτης 8ης Σεπτεμβρίου, ενώ σημειώνει: «Οι ελληνικές αρχές κατηγόρησαν τη φωτιά σε έναν μικρό αριθμό κατοίκων του στρατοπέδου, αλλά μεταξύ των ίδιων των προσφύγων πολλοί λένε ότι οι τοπικοί ακροδεξιοί ακτιβιστές ξεκίνησαν τη φωτιά. Και στις δύο πλευρές υπήρχαν άνθρωποι που ήθελαν το στρατόπεδο να φύγει. Τι συνέβη λοιπόν και γιατί;».
 

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 14:50
Exit mobile version