ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 04:18
MENU CLOSE

Βρετανία-Covid-19: Πέντε μέρες lockdown για κάθε μέρα χαλάρωσης των περιορισμών την περίοδο των Χριστουγέννων

18.11.2020 19:41

 

Η Σούζαν Χόπκινς, αναπληρώτρια διευθύντρια της υπηρεσίας εθνικών λοιμώξεων της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας είπε σήμερα στους δημοσιογράφους ότι η συμβουλή της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας για έκτακτες ανάγκες θα σήμαινε δύο ημέρες αυστηρότερων περιορισμών.

Ωστόσο, η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας, η κυβερνητική υπηρεσία αρμόδια για την αντιμετώπιση των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στη δημόσια υγεία, διευκρίνισε αργότερα ότι η Χόπκινς έσφαλε σε όσα είπε και ότι «για κάθε μέρα χαλάρωσης, θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρειαστούν πέντε ημέρες αυστηρότερων περιορισμών».

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει δεσμευτεί να χαλαρώσει τους περιορισμούς του lockdown στις 2 Δεκεμβρίου μετά από ένα μήνα καθολικών απαγορεύσεων για να σταματήσει ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων που απειλεί το σύστημα υγείας. Ο Συντηρητικός πρωθυπουργός είπε πριν από δύο εβδομάδες ότι ήλπιζε τα Χριστούγεννα να είναι εορταστούν όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικά.

Η κυβέρνηση εξετάζει κανόνες αποκλιμάκωσης του γενικού απαγορευτικού για τρεις έως πέντε ημέρες για να επιτραπούν οι οικογενειακές συναθροίσεις, ανέφερε σήμερα η εφημερίδα The Sun .

Αυτό θα σήμαινε ότι η Βρετανία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έως και 25 ημέρες περαιτέρω μέτρων περιορισμών για να περάσουν οι πολίτες της χώρες 5 ημέρες με μέλη των οικογενειών τους ή φίλους τους εκτός των σπιτιών τους κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42
Exit mobile version