ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:34
MENU CLOSE

Γαλλική πατατοσαλάτα με φασολάκια και αυγά

05.12.2020 09:08

Υλικά

300 γραμμάρια φασολάκια στρογγυλά (κατεψυγμένα όταν είναι εκτός εποχής)

2 αυγά

1 σκελίδα σκόρδο

Λίγος μαϊντανός (10 γραμμάρια)

Αλατοπίπερο κατά βούληση

100 γραμμάρια ελαιόλαδο

Λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι ή μηλόξιδο (για την απαραίτητη οξύτητα)προαιρετικά

Εκτέλεση

Πλύντε τις πατάτες και βάλτε τις στην κατσαρόλα να βράσουν σε άφθονο νερό για 30-40 λεπτά περίπου. Βάλτε σε ξεχωριστό σκεύος τα φασολάκια και βράστε τα κι αυτά για 10-15 λεπτά. Μπορείτε να τα κάνετε στον ατμό χρησιμοποιώντας το ειδικό σκεύος ή έναν ατμομάγειρα αν έχετε. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να προσαρμόσετε τους χρόνους, έχοντας υπόψη ότι θα πρέπει τα λαχανικά να κρατάνε λίγο, όχι να λιώσουν εντελώς.

Βράστε τα αυγά για 8 λεπτά από το σημείο βρασμού και αφήστε τα όλα στην άκρη. Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε κύβους. Βάλτε τις σε μια μεγάλη σαλατιέρα μαζί με τα φασολάκια. Αλατοπιπερώστε ελαφρά. Φτιάξτε μια βινεγκρέτ στο πολυμηχάνημα (μούλτι), με το λάδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, λίγο αλατοπίπερο και αν θέλετε λίγο χυμό λεμόνι ή μηλόξιδο, αν χρησιμοποιήσετε. Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση αν χρειάζεται. Ρίξτε τη βινεγκρέτ στην πατατοσαλάτα και ανακατέψτε. Κόψτε τα αυγά σε τέταρτα, προσθέστε τα στη σαλάτα και σερβίρετε!

Συμβουλή

Χρησιμοποιήστε τα κατεψυγμένα φασολάκια όπως τα φρέσκα!

Εμπλουτίστε την με λίγη κάπαρη τουρσί ή κομμάτια τόνο, ροδέλες κρεμμυδιού ή μερικές ελιές .

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:01
Exit mobile version