ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 11:28
MENU CLOSE

Η Ρωσία ενεργοποίησε το «υπερόπλο» Avangard - Tο πυραυλικό σύστημα που ο Πούτιν χαρακτήρισε «πρακτικά αόρατο» (Video)

17.12.2020 16:52
 
Κινητικότητα υπάρχει στις στρατηγικές πυραυλικές δυνάμεις της Ρωσίας, καθώς μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων Sarmat, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι το εξίσου τρομακτικό «υπερόπλο», το πυραυλικό σύστημα Avangard τέθηκε σε επιχειρησιακή λειτουργία.
 
Χρησιμοποιώντας τον όρο «combat duty», το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έκανε γνωστό ότι το σύστημα διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων Avangard, ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο όπλο, το οποίο ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν είχε χαρακτηρίσει ως «πρακτικά αόρατο», έχει τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, το σύστημα πυραύλων Avangard έχει εγκατασταθεί και ενεργοποιηθεί σε στρατιωτική βάση στην ευρύτερη περιοχή Dombarovsky, κοντά στα σύνορα με το Καζακστάν, αλλά και σε στρατηγική περιοχή όπου επιβλέπει τον Καύκασο.
 
Τα χαρακτηριστικά των πυραύλων Avangard
Το σύστημα αυτό αποτελεί μέρος μιας νέας γενιάς πυραύλων ικανών, σύμφωνα με τη Μόσχα, να πλήξουν έναν στόχο σχεδόν σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου και να διαπεράσουν οποιαδήποτε υπάρχουσα αντιπυραυλική ασπίδα, όπως το σύστημα που έχει αναπτυχθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ευρώπη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 11:27
Exit mobile version