ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 05:06
MENU CLOSE

Τορτίγιες με περισσεύματα κοτόπουλου σε 15 λεπτά

02.01.2021 11:05

 

1 φλιτζάνι κοτόπουλο ή γαλοπούλα ξεψαχνισμένα (ότι σας έχει περισσέψει από το γιορτινό τραπέζι, ψητό ή βραστό)

2 κουταλιές της σούπας κρέμα τυρί

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 ½ κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ

¼ κουταλιάς του γλυκού κύμινο (προαιρετικά)

¼ κουταλιάς του γλυκού κόλιανδρο σκόνη τριμμένο(προαιρετικά)

Λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

½ φλιτζάνι τσένταρ, μοτσαρέλα ή άλλο τυρί που λιώνει

2 τορτίγιες

½ φλιτζάνι ρόκα, βασιλικό, άνηθο ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα τυριού, το σκόρδο, τον τοματοπελτέ, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το πιπέρι και μια κουταλιά του γλυκού νερό μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Προσθέστε το κοτόπουλο και τα μυρωδικά (ρόκα, βασιλικό και άνηθο) και ανακατέψτε απαλά.

Αλείψτε το ½ του μείγματος στη μισή μεριά της τορτίγιας και προσθέστε το τυρί της επιλογής σας. Επαναλάβετε και στην άλλη τορτίγια.

Βάλτε να ζεσταθεί ένα τηγανάκι με λίγο λάδι και αφού διπλώσετε στη μέση την τορτίγια, ψήστε τη, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Αναποδογυρίστε και ψήστε και από την άλλη πλευρά.

Σερβίρετε ζεστή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42
Exit mobile version