ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 01:52
MENU CLOSE

Oλλανδία: Κατάσχουν τα... σάντουιτς των οδηγών που έρχονται από τη Βρετανία (Photos/Video)

12.01.2021 10:23

Οι τελωνειακοί με αυστηρό ύφος έκαναν έρευνα στα φορτηγά αυτοκίνητα που έφτασαν με πλοίο στην Ολλανδία από την Μεγάλη Βρετανία. Τελικά μία έκφραση ικανοποίησης σχηματίστηκε στο πρόσωπό τους: Βρήκαν, αυτό που ήθελαν. Και το κατέσχεσαν. Τα σάντουιτς των οδηγών. Ο λόγος; Είχαν τυρί και ζαμπόν. Η ΕΕ απαγορεύει τις εισαγωγές κρεάτων και γαλακτομικών προιόντων. Και η Βρετανία είναι πια εκτός ΕΕ.

Η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ την Πρωτοχρονιά, καθώς η μεταβατική περιόδος για το Brexit έληξε. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων της Ολλανδίας είναι ξεκάθαρο: «Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να χρησιμοποιούν, να καταναλώνουν ή να απορρίπτουν απαγορευμένα τρόφιμα πριν διέλθουν τα ευρωπαϊκά σύνορα».

«Από την 1η Ιανουαρίου 2021 δεν θα μπορείτε να εισάγετε προϊόντα ζωικής προέλευσης όπως αυτά που περιέχουν κρέας ή γαλακτοκομικά προϊόντα (π.χ. σάντουιτς ζαμπόν και τυρί) στην ΕΕ», αναφέρει η ευρωπαϊκή οδηγία για τους οδηγούς φορτηγών» όπως αναφέρει ο Guardian.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι η απαγόρευση είναι απαραίτητη επειδή το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν να περιέχουν παθογόνα που προκαλούν ζωικές ασθένειες όπως ο αφθώδης πυρετός ή η πανώλη των χοίρων και «συνεχίζουν να αποτελούν πραγματική απειλή για την υγεία των ζώων σε ολόκληρη την Ένωση».

Τα ολλανδικά τελωνεία δημοσίευσαν επίσης μια φωτογραφία που περιλαμβάνει λογής λογής τρόφιμα – από δημητριακά πρωινού έως πορτοκάλια – που κατάσχεσαν αξιωματούχοι στον τερματικό σταθμό των φέρι, προσθέτοντας: «Από την 1η Ιανουαρίου, δεν μπορείτε απλώς να φέρετε φαγητό από το Ηνωμένο Βασίλειο».

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04
Exit mobile version