ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 13:15
MENU CLOSE

Ρεβανί με τους σπόρους της «χαράς»

30.01.2021 10:32

 

3 αυγά

1 κούπα γιαούρτι

½ κούπα σπορέλαιο

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό

½ κούπα παπαρουνόσπορους

1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.

10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ

Ξύσμα από ½ λεμόνι

Για το σιρόπι

3 κούπες ζάχαρη

3 κούπες νερό

1 φέτα λεμόνι και λίγες σταγόνες χυμό

Για το στόλισμα

Χτυπημένη σαντιγί

Τριμμένο ινδοκάρυδο

Επιπλέον παπαρουνόσπορους

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να κρεμώσουν και να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το γιαούρτι και το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το σιμιγδάλι, τους παπαρουνόσπορους και το ξύσμα. Ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε τα στερεά υλικά στα υγρά. Λαδώνουμε ένα ταψάκι, ρίχνουμε το μίγμα και ισιώνουμε την επιφάνειά του με μια σπάτουλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια . Τσεκάρουμε και με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί και βγαίνει καθαρή η λάμα του. Μόλις ψηθεί, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά του για 5-7 λεπτά. Το ρεβανί πρέπει να είναι κρύο. Τρυπάμε αν θέλουμε την επιφάνειά του με ένα πιρούνι και ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι. Το αφήνουμε να εμποτιστεί για 20 λεπτά περίπου. Στολίζουμε με σαντιγύ και τριμμένο ινδοκάρυδο.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 13:15
Exit mobile version