ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 21:10
MENU CLOSE

Μπατζίνα: Η «γυμνή» πίτα της Θεσσαλίας με κίτρινη κολοκύθα

20.02.2021 11:00

 

Υλικά

500 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

Περίπου 500 γραμμάρια κίτρινη κολοκύθα (τριμμένη)

240 ml γάλα

2 αυγά

200 ml ελαιόλαδο

300-500 γραμμάρια τυρί φέτα

Προαιρετικά

Λίγο σουσάμι ή ηλιόσπορους για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά, βάζουμε το γάλα, το λάδι (όχι όλη την ποσότητα – κρατάμε λίγο για να αλείψουμε το ταψί και να περιχύσουμε από πάνω πριν βάλουμε την πίτα στο φούρνο)και λίγο αλατοπίπερο. Προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα και τη φέτα τριμμένη με τα χέρια μας (όχι όλη – κρατάμε λίγη για το τέλος). Τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι λίγο – λίγο, ανακατεύοντας καλά. Θέλουμε να έχουμε έναν πηκτό χυλό γι ‘αυτό και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο γάλα ή λίγο αλεύρι ανάλογα με την πυκνότητα του μίγματος. Απλώνουμε το χυλό μας σε ένα μεγάλο (για να γίνει λεπτή) καλά λαδωμένο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνειά του με μια σπάτουλα. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φέτα που έχουμε κρατήσει και ραντίζουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε και το σουσάμι αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε. Ψήνουμε την πίτα μας σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 40-50 περίπου λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 21:10
Exit mobile version