ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 20:18
MENU CLOSE

Λινού: Αν δεν στήσουμε ιχνηλάτηση για κάθε θετικό τεστ, είναι σαν να μην το κάνουμε

21.03.2021 14:05

Για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, όλα όσα πρέπει να γίνουν για να μειωθεί η διασπορά του κορωνοϊού και τα rapid test που θα διατίθενται από τα φαρμακεία, μίλησε η Αθηνά Λινού.

«Πολύ καιρό τώρα προσπαθώ να πιέσω για να είναι ελεύθερη η πρόσβαση σε υπαίθριο χώρο και να αυξηθεί η δυνατότητα αερισμού των κλειστών χώρων έτσι ώστε η διασπορά να μειωθεί γενικώς. Ο ιός συγκεντρώνεται σε κλειστούς χώρους που δεν αερίζονται επαρκώς. Αυτοί οι χώροι μπορεί να είναι αυτήν τη στιγμή τα σπίτια μας, οι χώροι εργασίας και τα ΜΜΜ», επισήμανε.

»Χρειάζεται πολλή προσοχή για να αραιώσουν αυτοί οι χώροι, να αερίζονται καλύτερα και να χρησιμοποιούνται μάσκες με υψηλή αποτελεσματικότητα για να ξεπεράσουμε αυτήν την κατάσταση. Τα μέτρα δεν φαίνεται να ενθαρρύνουν κάτι τέτοιο. Τα εξωτερικά ιατρεία είναι μεγάλο πρόβλημα και η διασπορά στα νοσοκομεία, όσο και αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, είναι υπαρκτή. Είναι πολύ σοβαρό το πρόβλημα της μη επαρκούς ή της ανυπαρξίας της ιχνηλάτησης», εξήγησε.

Αναφερόμενη στα rapid test που θα διατίθενται δωρεάν στα φαρμακεία η κ. Λινού τόνισε: «Πρέπει να μελετηθεί ποιο θα είναι αυτό το τεστ που θα δοθεί στα φαρμακεία και ποια η ειδικότητα και η ευαισθησία. Από εκεί και πέρα, εάν δεν στήσουμε ιχνηλάτηση για κάθε θετικό τεστ, είναι σαν να μην το κάνουμε, δεν ωφελεί».

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 20:17
Exit mobile version