search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:26
MENU CLOSE

Σημαιοστολισμένη και ντυμένη στα γαλάζια η Αθήνα ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 200 χρόνια της επανάστασης (Photos)

24.03.2021 16:55
simaies-new

Σε λίγες ώρες συμπληρώνονται 200 χρόνια από το 1821 και η χώρα ζει στους ρυθμούς της επετείου. Το Σύνταγμα όπου θα γίνει αύριο και η στρατιωτική παρέλαση έχει αλλάξει όψη με εκατοντάδες γαλανόλευκες σημαίες να κυματίζουν.

Μάλιστα στην κάτω πλευρά έχουν τοποθετηθεί 200 γαλανόλευκες όσα είναι και τα χρόνια της επετείου. Απέναντι τους έχει στηθεί ένα καλαίσθητο παρτέρι με λευκά και γαλάζια λουλούδια που σχηματίζει μια μεγάλη Ελληνική σημαία και το οποίο γράφει «1821 – 2021».


Στην επάνω πλευρά της πλατείας μπροστά από τον Άγνωστο έχει στηθεί μια εξέδρα από την οποία θα παρακολουθήσουν την αυριανή παρέλαση οι υψηλοί προσκεκλημένοι. Και αυτοί είναι ο πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας, η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας και ο Ρώσος πρωθυπουργός. Όσες δηλαδή ήταν και οι 3 μεγάλες δυνάμεις που βοήθησαν να διαμορφωθεί το αποτέλεσμα της επανάστασης.


Σήμερα το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Μέγαρο Μαξίμου η οποία έγινε το πρωί.


Στις 14.00 έφτασε ο Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Mikhail Mishustin ενώ στις 14.30 συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό. Στις 17.35 αναμένεται η άφιξη του Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολου και της Δούκισσας της Κορνουάλης Καμίλα. Θα τους υποδεχτεί με τιμητικό άγημα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Στις 18.15 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη θα υποδεχθούν τους προσκεκλημένους στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης.


Στις 19.05 αναμένεται η άφιξη της υπουργού Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας Florence Parly στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ενώ στις 20.30 έχει προγραμματιστεί το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο.


Αύριο το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων θα ξεκινήσει από τις 8 το πρωί με την τελετή έπαρσης της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Τον εθνικό ύμνο θα ψάλλει η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή. Στις 08.30 θα ακολουθήσει δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών ενώ στις 09.20 θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στις 10.00 έχει προγραμματιστεί η έναρξη της στρατιωτικής παρέλασης. Κόσμος δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί και να παρακολουθήσει από κοντά την παρέλαση λόγω των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού.
Τη στιγμή της παρέλασης όλα τα μαχητικά αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας θα απογειωθούν ταυτόχρονα από τις βάσεις τους και θα πετάξουν τιμητικά επάνω από όλες της πόλεις της χώρας. Πραγματικά ο ελληνικός ουρανός θα γεμίσει με πολεμικά αεροσκάφη: αμερικανικά F-16, γαλλικά Rafale, ελληνικά F-16 και Mirage.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:26