search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:02
MENU CLOSE

Πιέζει για άνοιγμα σχολείων στις 5 Απριλίου η κυβέρνηση – Δεν κατέληξαν σε εισήγηση οι ειδικοί

26.03.2021 15:43
sxoleio-louketo-new-01
Photo: Eurokinissi

Χωρίς αποφάσεις για σχολεία, λιανεμπόριο και μετακινήσεις, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των ειδικών, καθώς αναμένεται να παρθούν σε νέα σύσκεψη την επόμενη εβδομάδα. Πρόταση για άνοιγμα σχολείων από το υπουργείο Παιδείας.

Έτσι, το lockdown παρατείνεται με τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης να αναμένονται το απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κοντοζαμάνης θα ανακοινώσει ότι το self test θα καταστεί υποχρεωτικό τουλάχιστον για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις. Στη σημερινή ενημέρωση θα δοθούν διευκρινίσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, σχετικά με τα self test, που αναμένεται από τις αρχές Απριλίου να διατίθενται δωρεάν, για τους πολίτες, στα φαρμακεία.

Στο τραπέζι των λοιμωξιολόγων βρέθηκαν τα σχολεία, με την κυβέρνηση να πιέζει να ανοίξουν στις 5 Απριλίου, το λιανεμπόριο, αλλά και το ζήτημα της άρσης απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Ειδικότερα, στην επιτροπή κατατέθηκε πρόταση από το υπουργείο Παιδείας για άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων στις 5 Απριλίου με την προϋπόθεση οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό κάθε εβδομάδα.

Tο σενάριο για το άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων, του λιανεμπορίου, των σχολικών βαθμίδων και της εστίασης αναμένεται να εξεταστεί στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, προκειμένου ειδικοί και κυβέρνηση να έχουν στα χέρια τους τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.

Οι λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί στο να πουν πότε μπορεί να ανοίξει η κοινωνία και η αγορά, καθώς -όπως επισημαίνουν- πρόκειται για ένα δυναμικό φαινόμενο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33