ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 14:18
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Το Sputnik-V λέει ότι μπορεί να στείλει δόσεις για 500.000 Έλληνες μέσα στον Μάιο

06.04.2021 19:03

Στην πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει (και) στην Ελλάδα για την πολιτική της Ε.Ε. για τα εμβόλια αποφάσισε να μπει «σφήνα» ο οργανισμός που παράγει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V.

Ο επίσημος λογαριασμός που διατηρούν οι υπεύθυνοι για το εμβόλιο στο Twitter απάντησε στον Έλληνα πρωθυπουργό, αναπαράγοντας το συγκεκριμένο δημοσίευμα. «Το Sputnik V επιβεβαιώνει ότι ακόμη και με τις μέχρι σήμερα παραγγελίες από 59 άλλες χώρες, μπορεί να προμηθεύσει την Ελλάδα μέσα στο Μάιο με δόσεις για 500.000 άτομα. Μαζί είμαστε δυνατότεροι!», αναφέρει η σχετική ανάρτηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Α. Τσίπρας είχε πει στη Βουλή ότι, μπορεί εδώ και μήνες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) να μην έχει εγκρίνει ακόμη το Sputnik-V για προμήθεια και διάθεση στα κράτη μέλη της Ε.Ε., ωστόσο η Γερμανία και άλλες χώρες έχουν επισήμως δηλώσει την πρόθεσή τους να το προμηθευτούν μονομερώς, αν δεν αλλάξει συνολικά προσέγγιση η Κομισιόν. Μάλιστα η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ φέρεται μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, όπου συζητήθηκε τόσο η διάθεση του εμβολίου στην ΕΕ όσο και η προοπτική από κοινού παραγωγής του εντός της ΕΕ.

Απαντώντας, ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε στην ίδια αντιπαράθεση στη Βουλή, ότι η συζήτηση για το Sputnik-V ίσως οφείλεται στην «σατανική σκέψη είναι ότι θα μπορούσε να συμβεί στην Ελλάδα αυτό το οποίο έγινε στη Σλοβακία, όπου ο τέως συνάδελφός μου πρωθυπουργός επιχείρησε να αγοράσει το εμβόλιο Sputnik-V, έγινε φοβερή κυβερνητική κρίση και αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του».

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 14:17
Exit mobile version