ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 06:11
MENU CLOSE

Τσαβούσογλου: Δεν χρειαζόμαστε την ΕΕ για να συνομιλούμε με την Ελλάδα (Video)

15.04.2021 12:29

«Ικανοποιητική» χαρακτήρισε την απόφαση του Νίκου Δένδια να επισκεφτεί την Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας Μεβλούτ Τσαβούσολγου.

«Οι συνομιλίες μας με την Ελλάδα επαναλήφθηκαν πρόσφατα. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, έρχεται στην Τουρκία. Θα ερχόταν χθες, αλλά υπήρχαν οι συνομιλίες στο ΝΑΤΟ. Ζήτησα σήμερα και δέχτηκε. Θα τον φιλοξενήσουμε σήμερα στην Άγκυρα. Σκοπεύουμε να συναντηθούμε μαζί του σε μια φιλική ατμόσφαιρα. Ο μεταξύ μας διάλογος με την Ελλάδα και οι επισκέψεις υψηλού επιπέδου είναι πολύ σημαντικές και ικανοποιητικές. Δεν χρειαζόμαστε την ΕΕ ή άλλες χώρες για να συνομιλούμε με την Ελλάδα. Υπάρχουν θέματα που δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με την Ελλάδα. Πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά για αυτά».

«Εάν οι ΗΠΑ τηρούν το διεθνές δίκαιο, δεν θα λάβουν μια τέτοια απόφαση (σ.σ. για την γενοκτονία των Αρμενίων» διαμήνυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσολγου. Την ίδια ώρα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε πως θα υπάρξει επίσκεψη στην Αίγυπτο στο επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, μετά από σχετικό αίτημα του Καΐρου.

Λίγη ώρα μετά από τις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσολγου, το τουρκικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του γνωστοποίησε επίσκεψη εργασίας στα κατεχόμενα στις 15-16 Απριλίου.

Photo by: EU2016NL

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06
Exit mobile version