search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:41
MENU CLOSE

Ιδιαίτερα επιφυλακτικοί οι ειδικοί για χαλάρωση των μέτρων (Video)

18.04.2021 19:37
pasxa

Μεγάλη πίεση της πανδημίας στο σύστημα υγείας και τις επόμενες εβδομάδες δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία των επιστημόνων, καθώς η αποκλιμάκωση θα είναι πολύ αργή και δεν θα ξεπεράσει το 10-15% μέχρι τις 7 Μάϊου.

Με αυτά τα δεδομένα αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ληφθούν αποφάσεις για το αν θα υπάρχει χαλάρωση των μέτρων ενόψει του Πάσχα με πολλούς από τους ειδικούς να λένε κατηγορηματικά «όχι» στις διαδημοτικές μετακινήσεις και τονίζουν ότι «το τοπίο δεν δικαιολογεί μεγάλα ανοίγματα».

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαβουλεύσεις Εκκλησίας – πολιτείας για τον τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών το Πάσχα. Η Ιεραρχία ζητά αύξηση του ανώτατου αριθμού των πιστών στο εσωτερικών των ναών, παρουσία πιστών στον εξωτερικό χώρο των εκκλησιών με αποστάσεις και χρήση μεγάφωνου και περιφορά του επιτάφιου γύρω από το ναό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:38