search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:05
MENU CLOSE

Πιέσεις για να αυξηθούν οι πιστοί στους ναούς το Πάσχα ασκεί η Εκκλησία

14.04.2021 21:24
ekklisia-new-01
© Eurokinissi

Πρόταση για τη λειτουργία των ναών την περίοδο του Πάσχα απέστειλε στην κυβέρνηση η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία ασκεί πιέσεις για να αυξηθεί ο αριθμός των πιστών που θα μπορούν να βρίσκονται εντός των ναών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, προτείνεται από την Κυριακή των Βαίων να ισχύσει η αναλογία μέσα στους ναούς, ένα άτομο ανά 15 τ.μ και μέγιστος αριθμός πιστών τα 100 άτομα στους μεγάλους ναούς με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων και όλα τα άλλα υγειονομικά μέτρα.

Επίσης, προτείνεται η χρήση μεγαφώνων, έτσι ώστε να υπάρχουν πιστοί στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, ενώ η λιτανεία των επιταφίων προτείνεται να γίνει εντός των ιερών ναών ή στον αύλειο χώρο για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες η εκκλησία θα τελέσει περισσότερες από μία Θείες λειτουργίες ώστε να εκκλησιαστούν περισσότεροι πιστοί, ενώ ιερείς και ιεροψάλτες θα κάνουν υποχρεωτικό διαγνωστικό test covid ανά εβδομάδα.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει και πάλι πριν την Κυριακή των Βαίων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:05