search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:13
MENU CLOSE

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 21» – Τα Ελληνικά φτερά στα καλύτερα τους (Video/Photos)

20.04.2021 18:35
f16-new

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 21» που γίνεται σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών. Συμμετέχουν 100 πολεμικά αεροσκάφη από 6 χώρες και οι φωτογραφίες κόβουν την ανάσα.

Rafale και Mirage 2000D από τη Γαλλία, F-16 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, F/A 18 Hornet από την Ισπανία, F-15 και F-16 από το Ισραήλ και φυσικά Ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη συμμετέχουν στην άσκηση καθώς επίσης, οι ΗΠΑ έχουν στείλει F-16, drones τύπου MQ-9 και ιπτάμενο τάνκερ τύπου KC-135. Ο Καναδάς λαμβάνει μέρος με σύστημα CGI – Air Weapon Managers, ενώ η Κύπρος έχει στείλει ελικόπτερο AW 139.

Πέντε ακόμα χώρες συμμετέχουν ως παρατηρητές: η Αυστρία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Ρουμανία και η Σλοβενία.
Αυτή τη στιγμή άσκηση βρίσκεται στη 2η φάση της, στη φάση της εκτέλεσης. Η πρώτη φάση που ξεκίνησε στις 5 Απριλίου περιελάμβανε προετοιμασίες. Ο «Ηνίοχος 21» θα τελειώσει στις 23 Απριλίου με την Τρίτη φάση αυτή της Αναδίπλωσης.

Εκτός από την πολεμική αεροπορία μέρος λαμβάνει και το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό με φρεγάτες, Ταχέα Περιπολικά Κατευθυνόμενων Βλημάτων, κανονιοφόρους, πλοία γενικής υποστήριξης, ελικόπτερα και Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων. Συμμετέχει και ο στρατός με τμήματα Κ/Β HAWK, μηχανοκίνητα τμήματα πεζικού και τεθωρακισμένων, επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache και μεταφορικά ελικόπτερα CH-47D Chinook.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:11