search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 23:21
MENU CLOSE

Νέα αποκάλυψη για το γηροκομείο στα Χανιά- Είχε αποφασιστεί να κλείσει η Μονάδα (Έγγραφα)

30.04.2021 15:10
chania-girokomeio

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για το γηροκομείο στα Χανιά.

Νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν πως το γηροκομείο που ερευνάται για θανάτους ηλικιωμένων ότι είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για κατηγορίες που δεν έχουν σχέση με την υπό εξέλιξη έρευνα για αξιόποινες πράξεις σε βάρος των τροφίμων.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, όλα έγιναν πριν από 10 χρόνια, όταν καταγγέλθηκαν στον τότε Νομάρχη Χανίων Γρηγόρη Αρχοντάκη συνθήκες λειτουργίες που δεν ήταν σύμφωνες με τη νομοθεσία.

Μάλιστα είχε πραγματοποιηθεί αυτοψία, με εντολή Νομάρχη και τελικά αποφασίστηκε να κλείσει η Μονάδα, χωρίς ωστόσο η απόφασή αυτή να γίνει αποδεκτή από τη διοίκηση του Οίκου ευγηρίας.

Συνέπεια αυτού ήταν η υπόθεση να οδηγηθεί στα δικαστήρια και με την εκδίκασή της το 2015 επιβλήθηκε στην ιδιοκτήτρια ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή αφού η Μονάδα συνέχισε τη λειτουργία της.

Να σημειωθεί πάντως ότι στο μεσοδιάστημα (μεταξύ 2010-2015) η δομή είχε φροντίσει, τρόπον τινά, να συμμορφωθεί με τον κανονισμό λειτουργίας, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα σημεία που είχε βρεθεί εκτεθειμένη και είχε οδηγήσει τον  Νομάρχη στην παραπάνω απόφαση του 2010. Δεν βρέθηκε κάτι το επιλήψιμο σε ελέγχους που υπήρξαν στη συνέχεια.

Να σημειωθεί ότι το 2015 δικαστήριο έλαβε υπόψη του την ειλικρινή μεταμέλεια των κατηγορουμένων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 23:20