search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:11
MENU CLOSE

Γλυκά Νερά: «Η αστυνομία θα συλλάβει αυτά τα καθάρματα» – Πού στρέφονται οι έρευνες (video)

12.05.2021 10:47
glyka nera new

Σοκαρισμένη παραμένει η κοινή γνώμη μετά το πρωτοφανούς αγριότητας έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Οι γείτονες της οικογένειας της 20χρονης κοπέλας που δολοφονήθηκε δίπλα στο μωρό της από τους αδίστακτους ληστές, παραμένουν μουδιασμένοι.

«Δεν πιστεύω ότι άκουσε κάποιος κάτι. Τα σπίτια βρίσκονται σε απόσταση μεταξύ τους. Στα Γλυκά Νερά υπάρχει μικρή εγκληματικότητα. Αυτό που έγινε μας έχει σοκάρει όλους. Πιστεύω ότι είναι μοναδική περίπτωση. Την είχα δει την κοπέλα, δεν είχα όμως επαφή με το ζευγάρι. Νομίζω ότι έμεναν εδώ γύρω στον 1,5 χρόνο. Εγώ μένω περίπου 50 μέτρα από το σπίτι του ζευγαριού. Δύο σπίτια πιο πάνω. Δεν νομίζω ότι θα ακούγονταν αν φώναζαν βοήθεια. Όλα τα σπίτια τα καινούργια είναι με διπλά τζάμια», είπε στο Mega ο κ. Δημήτρης, κάτοικος της περιοχής.

«Προσωπικά έχω υποστεί, την προηγούμενη εβδομάδα μικροκλοπή. Στην περίπτωση αυτή το εντυπωσιακό είναι θρασύτητα. Είναι σκεπασμένοι με κουκούλες, και απλά κάνουν αυτό που θέλουν και φεύγουν. Δεν κινούνται πολλά αυτοκίνητα στην περιοχή. Οι δρόμοι είναι σκαμμένοι λόγω του αποχετευτικού. Αν ερχόταν ένα άγνωστο αυτοκίνητο και παρακολουθούσε, σίγουρα θα γινόταν αντιληπτό, η κίνηση είναι μικρή», πρόσθεσε.

«Έχω την εντύπωση ότι ήταν λίγο στημένο αυτό. Κάπου γνώριζαν οι δράστες τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι. Το σπίτι που έμενε το ζευγάρι είναι δεκαετίας. Νομίζω ότι το έχουν νοικιασμένο. Κατοικείται και η διπλανή μεζονέτα. Σε απόσταση πέντε μέτρων, απέναντι, υπάρχει άλλο σπίτι επίσης. Έχουμε κάνει τα σπίτια μας φρούρια, και δεν μπορούμε να προφυλαχτούμε», κατέληξε ο κ. Δημήτρης.

«Η αστυνομία θα συλλάβει αυτά τα καθάρματα»

«Η αστυνομία θα συλλάβει αυτά τα καθάρματα», είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος.

«Η αστυνομία θα τους συλλάβει αυτούς τους αλήτες, τους δολοφόνους, τα καθάρματα, που στέρησαν από ένα παιδί το να γνωρίσει τη μητέρα του. Η αξία της ζωής είναι πρώτη από όλα. Πρέπει η πολιτεία επιτέλους να ξεχωρίσει το έγκλημα όταν αφαιρείται ζωή. Η πεζή περιπολία σε συνεργασία με την εποχούμενη φέρνει αποτελέσματα. Η περιπολία φέρνει πληροφορία, ενημέρωση, μιλά με τον κάτοικο της περιοχής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γερακαράκος.

«Από τα στοιχεία που υπάρχουν είναι προφανές ότι είχε στοχοποιηθεί το σπίτι, γνώριζαν από πού θα μπουν. Υπάρχουν και άλλα εγκλήματα που έχουν αγριότητα. Εδώ ξεκίνησαν από το κατοικίδιο. Έπνιξαν το σκυλί και το κρέμασαν. Αυτό δείχνει κάτι. Και στη συνέχεια σκοτώνεις για κάποια λεφτά μια 20χρονη γυναίκα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ερωτεύτηκε, έκανε ένα μωρό, ταξίδευε»

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε και μια παλιά δασκάλα της αδικοχαμένης 20χρονης Καρολάιν, η κ. Μαριλένα Πονηράκη.

«Την Καρολάιν την γνώριζα. Ήταν μέλος της θεατρικής ομάδας που είχαμε το 2016 στην Αλόννησο, και έτσι την γνώρισα. Εκείνη η περίοδος ήταν πολύ δημιουργική. Η συνεργασία μας ήταν πολύ ωραία, γελάσαμε, ήμασταν χαρούμενοι. Έτσι θυμάμαι την Καρολάιν, έναν άνθρωπο χαρούμενο, δημιουργικό, που είχε χαρά για τη ζωή, ήθελε να ζήσει. Φαίνεται και από τις επιλογές της. Ερωτεύτηκε, έκανε ένα μωρό, ταξίδευε. Όταν έμαθα αυτό που συνέβη σοκαρίστηκα, ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι συνέβη αυτό στην Καρολάιν. Η τοπική κοινωνία στην Αλόννησο έχει σοκαριστεί. Είναι ένα παιδί του νησιού. Τον σύζυγός της δεν τον είχα γνωρίσει. Εγώ ουσιαστικά το 2016 τη συναναστράφηκα. Της άρεσαν πολλά πράγματα. Μπήκε στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, είχε πολλά όνειρα, ήταν ακόμα μικρή. Ήταν ένα πανέμορφο κορίτσι, με εξωτική ομορφιά», είπε η κ. Πονηράκη.

Πού στρέφονται οι έρευνες

Οι έρευνες των αρχών στρέφονται και σε ανθρώπους που έμπαιναν στο σπίτι του ζευγαριού, για να φέρουν σε πέρας ενδεχομένως κάποιες εργασίες, και οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν λειτουργήσει ως πληροφοριοδότες στην υπόθεση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, παράλληλα οι έρευνες στρέφονται και  προς το  περιβάλλον τις οικογένειας καθώς η επικείμενη αγορά οικοπέδου θα μπορούσε να αποτελέσει κίνητρο για την εξεύρεση περισσότερων χρημάτων στο σπίτι. Οι ερευνητές θεωρούν πως η επιλογή του σπιτιού δεν ήταν τυχαία και πως οι δολοφόνοι είχαν πληροφορίες για την οικογένεια. Εξετάζονται επίσης δείγματα γενετικού υλικού και οπτικό υλικό που συλλέχθηκε από κάμερες ασφαλείας και διαχείρισης της κυκλοφορίας.

Όπως αναφέρει το Mega, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το άτυχο ζευγάρι υπήρξε εξαρχής συνεργάσιμο με τους δράστες, αποκαλύπτοντας που ήταν τα χρήματα που φυλούσαν στο σπίτι, προκειμένου να αποφύγουν τα χειρότερα, ωστόσο οι αδίστακτοι ληστές δολοφόνησαν την 20χρονη κοπέλα.

Οι Ειδήσεις σήμερα

Γλυκά Νερά: Συντετριμμένος ο 32χρονος – «Τους παρακαλέσαμε να μη μας κάνουν κακό»

ΕΛ.ΑΣ. για Γλυκά Νερά: Σπάνια τέτοια βαρβαρότητα – «Συγκλονισμένος» ο Χρυσοχοΐδης, πυρά ΣΥΡΙΖΑ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Επικηρύχθηκαν οι δολοφόνοι της 20χρονης με 300.000 ευρώ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:10