search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 18:50
MENU CLOSE

Ακόμη και με αργία απειλούνται οι «αντάρτες» Μητροπολίτες που δεν τήρησαν τα μέτρα

13.05.2021 14:29
dis

Σκληραίνει τη στάση της η ηγεσία της Εκκλησίας κατά των μητροπολιτών που δεν πειθαρχούν στα προληπτικά μέτρα της πολιτείας κατά του κορωνοϊού.

Χθες, η ΔΙΣ αποφάσισε να λάβει μέτρα κατά των μητροπολιτών Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, οι οποίοι δεν τήρησαν την ομόφωνη απόφαση της ΔΙΣ για μέτρα κατά τις Ακολουθίες του Πάσχα.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, εκκλησιαστικοί παράγοντες τόνισαν χθες στην εφημερίδα ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και η ΔΙΣ δεν θα διστάσουν να θέσουν έως και σε αργία τους δύο μητροπολίτες (δεν θα μπορούν να λειτουργούν). Η ΔΙΣ μιλάει για «εκ προθέσεως διαφοροποιήσεις, απειθαρχία και έλλειψη σεβασμού στις αποφάσεις της».

Την ίδια στιγμή, αντιδράσεις κατά των μητροπολιτών υπάρχουν και στις περιοχές τους. Ενδεικτικά, ο τοπικός Τύπος και πολίτες επικρίνουν τον μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ότι με τη στάση του συνέβαλε στην αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή.

Ειδικότερα, κατά την περίοδο του Πάσχα στις δύο μητροπόλεις δεν τηρήθηκε το ωράριο για έναρξη των Ιερών Λειτουργιών νωρίτερα, ενώ δεν υπήρξε μέριμνα για χρήση μάσκας από τους πιστούς και αποφυγή του συνωστισμού στις εκκλησίες, ενώ αρνητές της μάσκας έκαναν πύρινα κηρύγματα.

Ειδήσεις σήμερα

Ιερά Σύνοδος: Οργή για τους «αντάρτες» Μητροπολίτες στη διάρκεια του Πάσχα

Απάντηση Φίλη στον μητροπολίτη Πειραιώς: Ώριμο το αίτημα για διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας

Αιχμές Φίλη κατά Τσίπρα για την Εκκλησία και το «ξήλωμά» του από το υπουργείο Παιδείας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 18:49