ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 10:26
MENU CLOSE

Αντικαρκινικές ιδιότητες: 5 τροφές που πρέπει να τρώτε κάθε μέρα

16.05.2021 10:25

Περισσότερο από οποιοδήποτε διατροφικό συμπλήρωμα ή βιταμίνη, η πρόσληψη συγκεκριμένων θρεπτικών μέσω της κατανάλωσης μη επεξεργασμένων τροφών μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου.

Καρότα: Όπως το σπανάκι και το κέιλ, τα καρότα είναι πλούσια σε καροτενοειδή, μια ομάδα αντιοξειδωτικών που συμβάλλει στην πρόληψη του ορθοκολικού καρκίνου.

Δημητριακά: Το ψωμί, τα δημητριακά, το αλεύρι και τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως περιέχουν φολικό οξύ, το οποίο απομακρύνει τον κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών και μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου.

Ντομάτες: Οι μαγειρεμένες ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο, το οποίο μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.

Φυτικές ίνες: Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως δημητριακά, όσπρια και κάποια λαχανικά, προστατεύουν από τον καρκίνο του εντέρου.

Σκόρδο: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει την καθημερινή κατανάλωση μιας σκελίδας σκόρδου για την προστασία από τους καρκίνους του ορθού, του στομάχου και του στήθους.

Πηγή: onmed.gr

Ειδήσεις σήμερα

Το φρούτο που ρίχνει την πίεση και ενισχύει το ανοσοποιητικό σου

Μελάνωμα: Ένας από τους πιο σοβαρούς καρκίνους του δέρματος – Ποια σημάδια κρούουν τον κώδωνα! (Video)

Σκλήρυνση κατά πλάκας: 13 παράδοξα συμπτώματα

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 10:23
Exit mobile version