search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 20:53
MENU CLOSE

Νέα «ένεση» μετρητών μέχρι 4.000 ευρώ – Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

16.05.2021 10:01
Estiasi_new

Μετά την εξασφάλιση της έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και για τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, δρομολογείται από το τέλος αυτής της εβδομάδας ένα ακόμη μέτρο στήριξης.

Με υποβολή αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα my business support, περισσότεροι από 100.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις, θα εισπράξουν από 1.000 έως 4.000 ευρώ. Μάλιστα, τα χρήματα αυτά θα καταβληθούν δύο φορές, καθώς με τη συγκεκριμένη επιχορήγηση θα αποζημιωθούν αρχικά οι επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές για τον μήνα Απρίλιο και στη συνέχεια όσοι παρέμειναν κλειστοί και κατά τον μήνα Μάιο.

Αποζημιώσεις θα δίδονται και στην περίπτωση που κάποιοι πήραν την έγκριση να λειτουργήσουν για τον μισό Μάιο, αφού είναι αρκετές οι οικονομικές δραστηριότητες που μπόρεσαν να λειτουργήσουν μετά τις 15 Μαΐου. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, η αποζημίωση θα δίδεται στο 50% και θα κυμαίνεται από τα 500 έως τα 2000 ευρώ. Με την υποβολή των σχετικών αιτήσεων, η διαδικασία ελέγχου πλήρωσης των προϋποθέσεων από την ΑΑΔΕ θα γίνεται ταχύτατα καθώς για το συγκεκριμένο μέτρο δεν υπάρχει καν κριτήριο μείωσης εσόδων.

Στην υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί, θα περιλαμβάνονται οι ΚΑΔ που θα θεωρούνται “δικαιούχοι” του μέτρου και μέσα σε λίγες ημέρες -ακόμη και μέσα στον Μάιο- θα γίνει η καταβολή των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Χρήματα θα λάβουν όλοι οι επαγγελματίες που απασχολούν έως 50 εργαζόμενους και έχουν κύριο ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα στους κλάδους και στις περιοχές όπου εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα κατά τη διάρκεια του Απριλίου, έναν από αυτούς που θα περιλαμβάνονται στην σχετική απόφαση. Δεν θα ληφθεί υπόψη το κριτήριο μείωσης τζίρου.

Ειδήσεις σήμερα

Ανοικτά σήμερα τα καταστήματα – Το ωράριο

Μαζικές διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστίνιων σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Καναδά (Photo | Video)

Γιάννης Λαγός: Το πρώτο βράδυ στην απομόνωση – Πότε θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 20:39