ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 18:55
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: «Μαχαιριά» από Τζόνσον στον τουρισμό - Καλεί τους Βρετανούς να μην πηγαίνουν σε «πορτοκαλί» χώρες (Video)

18.05.2021 19:00

«Χτύπημα» στις προοπτικές (και) του ελληνικού τουρισμού κατάφερε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν τις «πορτοκαλί» χώρες για διακοπές.

«Είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσει ο κόσμος τι είναι μία “πορτοκαλί” χώρα. Δεν είναι μία χώρα στην οποία θα πρέπει να πηγαίνουν για διακοπές. Ας είμαι πολύ ξεκάθαρος για αυτό. […] Αν κάποιοι παρόλα αυτά πάνε σε χώρα της πορτοκαλί λίστας, αν απαραιτήτως χρειάζεται να πάνε για κάποια επείγουσα οικογενειακή ή άλλη έκτακτη υπόθεση, τους παρακαλώ να έχουν κατά νου ότι θα πρέπει να θέτουν εαυτό σε απομόνωση για δέκα ημέρες όταν επιστρέψουν και αυτή η περίοδος απομόνωσης θα επιβάλλεται με πρόστιμα έως και 10.000 λιρών» τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε από τη βρετανική κυβέρνηση πριν από μερικές ημέρες, στην «πορτοκαλί» λίστα βρίσκονται, εκτός της Ελλάδας, και χώρες όπως η Αυστρία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Γερμανία και η Κύπρος. Το Λονδίνο έχει ανακοινώσει ότι θα επανεξετάζει τις τρεις λίστες ανά τρεις εβδομάδες.

Ειδήσεις σήμερα

Τουρισμός: Πέντε μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους

Τα πρώτα μηνύματα από το άνοιγμα του τουρισμού – Η εικόνα από τις αφίξεις στα νησιά (Videos)

Βρετανία: Να μπει η Ελλάδα στην «πράσινη» λίστα, ζητεί ο επικεφαλής του αεροδρομίου Χίθροου

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 18:55
Exit mobile version