search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 05:04
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Τι συμβαίνει με μείξη των εμβολίων Pfizer και AstraZeneca

18.05.2021 16:08
vaccine_new

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα σχετικά με την διενέργεια εμβολιασμού κατά της Covid-19 με συνδυασμό εμβολίων διεξήχθη στην Ισπανία.

Σύμφωνα, λοιπόν με τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε 670 εθελοντές ηλικίας 18 ως 59 ετών που είχαν ήδη εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του AstraZeneca, εκ των οποίων οι 450 έκαναν τη δεύτερη δόση με το εμβόλιο της Pfizer, ο συνδυαστικός αυτός εμβολιασμός είναι ασφαλής και αποτελεσματικός.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μελέτη της Combivacs, που διενήργησε το υποστηριζόμενο από το ισπανικό κράτος Ινστιτούτο Υγείας Carlos III, διαπίστωσε ότι η παρουσία αντισωμάτων IgG στο αίμα ήταν μεταξύ 30 και 40 φορές υψηλότερη σε ανθρώπους που έλαβαν δεύτερη δόση με το εμβόλιο της Pfizer σε σχέση με την ομάδα ελέγχου που έλαβε μόνο μια δόση από το AstraZeneca.

Παράλληλα, η παρουσία αντισωμάτων εξουδετέρωσης επταπλασιάστηκε μετά την δόση με Pfizer, σημαντικά υψηλότερη από τον διπλασιασμό που παρουσιάστηκε μετά την χορήγηση δεύτερης δόσης με το AstraZeneca.

Μόλις το 1,7% των συμμετεχόντων ανέφερε παρενέργειες, οι οποίες όμως περιορίζονταν σε πονοκεφάλους, μυικούς πόνους και κακουχία, δήλωσε μια από τις συγγραφείς της μελέτης, η δρ Μαγκνταλένα Κάμπινς. «Αυτά δεν είναι συμπτώματα που μπορούν να θεωρηθούν σοβαρά», είπε η ίδια.

Ειδήσεις σήμερα

Γιαννακόπουλος: «Δεν θα κάνω το εμβόλιο για να μην αλλοιωθεί το DNA μου»

Ηράκλειο: Γυναίκα νοσηλεύεται με θρομβοπενία μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca

Το μήνυμα Ξανθού για τον εμβολιασμό του με AstraZeneca (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09