search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 23:17
MENU CLOSE

Eurovision 2021: Στον τελικό έστειλε την Ελλάδα η Stefania – Μάγεψε με το «Last Dance» (Video)

21.05.2021 00:14
stefania-semifinal-new-03

Με μία εντυπωσιακή εμφάνιση η Στεφανία πήρε την πρόκριση στον τελικό της Eurovision 2021, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο στο Ρότερνταμ.

Το τραγούδι των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn έχει επιμεληθεί σκηνοθετικά ο Φωκάς Ευαγγελινός, ενώ τα ρούχα της τραγουδίστριας επιμελήθηκε ο σχεδιαστής μόδας Βρεττός Βρεττάκος. Εντυπωσιακά τα εφέ, η ερμηνεία και η σκηνική παρουσία.

Η 18χρονη Stefania (Στεφανία Λυμπερακάκη), η οποία φέτος εκπροσωπεί τη χώρα μας, είναι η νεότερη εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η Ελλάδα στον Διαγωνισμό, αλλά και η νεότερη τραγουδίστρια που λαμβάνει μέρος, φέτος, στη Eurovision.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η ευρηματική σκηνοθετική ιδέα του Φωκά Ευαγγελινού, η οποία περιελάμβανε προηγμένα οπτικά εφέ και τεχνολογία που για πρώτη φορά παρουσιάζονται στον διαγωνισμό της Eurovision, τουλάχιστον σε ζωντανή μετάδοση.

Οι συμμετοχές των χωρών στον αποψινό Β’ Ημιτελικό ήταν δέκα επτά, ωστόσο δέκα πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου 22 Μαΐου.

Οι δέκα χώρες που προκρίθηκαν στον Β’ Ημιτελικό:

  1. Αλβανία
  2. Σερβία
  3. Βουλγαρία
  4. Μολδαβία
  5. Πορτογαλία
  6. Ισλανδία
  7. Σαν Μαρίνο
  8. Ελβετία
  9. Ελλάδα
  10. Φινλανδία

Στον τελικό θα διαγωνιστούν και οι χώρες που προκρίθηκαν από τον Α’ Ημιτελικό που είναι οι: Αζερμπαϊτζάν, Βέλγιο, Κύπρος, Ισραήλ, Λιθουανία, Μάλτα, Νορβηγία, Ρωσία, Σουηδία και Ουκρανία ,καθώς και οι «Big Five» -Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία-, όπως και η Ολλανδία, ως διοργανώτρια χώρα.

Δείτε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις συμμετοχές των δέκα επτά χωρών που συμμετείχαν σήμερα:

Σημειώνεται ότι στον αποψινό Ημιτελικό, εμφανίστηκαν κατά σειρά οι χώρες:

Σαν Μαρίνο
Εσθονία
Τσεχία
Ελλάδα
Αυστρία
Πολωνία
Μολδαβία
Ισλανδία
Σερβία
Γεωργία
Αλβανία
Πορτογαλία
Βουλγαρία
Φινλανδία
Λετονία
Ελβετία
Δανία

Η βραδιά του Β’ Ημιτελικού έκλεισε με τη συνέντευξη που έδωσε η Έλενα Παπαρίζου, η οποία ήταν η νικήτρια του διαγωνισμού το 2005, καθώς θα είναι μία από τους ερμηνευτές στο πάρτι που θα δοθεί το Σάββατο με τη συμμετοχή νικητών προηγούμενων χρόνων.

Της συνέντευξης προηγήθηκε βίντεο από τη νικητήρια βραδιά της Έλενας Παπαρίζου το 2005 και όπως είπε η Σαντάλ Γιάνσεν το τραγούδι «My number One» είναι πλέον από τα διαχρονικά του διαγωνισμού.

Η Έλενα Παπαρίζου στη συνέντευξή της θυμήθηκε το άγχος που είχε πριν τον διαγωνισμό, αλλά και τη σιγουριά που ένιωσε μετά τη νίκη της. Αυτό που θυμάται, όμως, πιο έντονα είναι η επιστροφή της στην Ελλάδα, που όλοι τραγουδούσαν το τραγούδι της κρατώντας ελληνικές σημαίες, είπε η νικήτρια του 2005. «Ανυπομονώ να δω τον νικητή. Ας κερδίσει ο καλύτερος» είπε κλείνοντας η Έλενα Παπαρίζου.

Ειδήσεις σήμερα

Eurovision 2021: «Συναγερμός» μετά από κρούσμα κορωνοϊού στην Πολωνική αποστολή

Eurovision – Στεφανία: Πλάνα από τη χορογραφία της (Video)

Eurovision 2021: «Έκλεψε» τις εντυπώσεις η πρώτη πρόβα της Κύπρου – Ανεβαίνει στα στοιχήματα! (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 23:17