search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 11:26
MENU CLOSE

Συγκλονιστικό βίντεο από τον Σχίνο: «Κέντρο μας έχει κλείσει η φωτιά – Έχω και 10 πολίτες μαζί μου»

22.05.2021 20:36
pyrkagia

Στιγμές τρόμου βίωσαν πυροσβέστες και δέκα πολίτες που εγκλωβίστηκαν στη φωτιά στα Γεράνεια Όρη.

Βίντεο που μετέδωσε το Mega καταγράφει την αγωνία του Αττικάρχη που εξηγεί στο Κέντρο Επιχειρήσεων την κατάσταση. «Μας έχει περικυκλώσει η φωτιά», εξηγεί, προσθέτοντας: «Έχουμε εγκλωβιστεί, έχουμε μπρος και πίσω φωτιά και έχω δέκα πολίτες μαζί μου».

Όλοι τους παγιδεύτηκαν καθώς πέραν της φωτιάς υπήρχαν και ισχυροί άνεμοι. Η φωτιά κατάφερε να τους κυκλώσει, και έπρεπε να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή.

«Λίγο έλλειψε να συμβεί το κακό»

«Ξαφνικά σε δευτερόλεπτα όλα γύρω κλείνουν οι καπνοί σε κάνουν να νιώθεις να πνίγεσαι. Στο σημείο βρίσκονται οχήματα με πολίτες και επικρατεί ένας πανικός. Οι ενέργειες μας με τα πληρώματα των οχημάτων στις δραματικές εκείνες στιγμές να σώσουμε τους πολίτες που στην κυριολεξία κάποιους τους κυνηγάμε να μην φύγουν από το σημείο. Με περίσσια ψυχραιμία ο Αττικαρχής δίνει πληροφορίες στο Συντονιστικό και αναφέρει ότι βρισκόμαστε σε έκτακτη ανάγκη», περιγράφει πυροσβέστης.

»Το αποτέλεσμα για όλους μας ήταν ευτυχές. Η αλήθεια είναι ότι λίγο έλλειψε να συμβεί το κακό. Το βίντεο είναι καθαρά ένα μικρό απόσπασμα από την κατάσταση που βιώσαμε και αποθανάτισε συνάδελφος οδηγός μέσα από όχημα. Προσωπικά ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους που ανησύχησαν για την κατάσταση μας και με έχουν πνίξει στα τηλέφωνα καθώς και όλους εκείνους που δώσαμε ολοήμερη μάχη για να σώσουμε τους συνανθρώπους μας και τις περιουσίες τους υπερβάλλοντας εαυτό και δυνάμεις», καταλήγει.

Ειδήσεις σήμερα

Γεράνεια όρη: Δορυφόρος αποτυπώνει την καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά (Photos)

Τρίτη νύχτα πύρινης κόλασης: Πάνω από 55 χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Αρχηγός πυροσβεστικής: Δεν ξεκίνησε από αμέλεια η πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 11:26