search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 14:25
MENU CLOSE

Απογειώθηκε από το Μινσκ μετά την «αεροπειρατεία» η πτήση της Ryanair – Τι απαντά η Λευκορωσία

23.05.2021 20:44
Ryanair_new

Η πτήση της Ryanair FR 4978, η οποία είχε αναχωρήσει από την Αθήνα και αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Μινσκ της Λευκορωσίας, απογειώθηκε για τον προορισμό της, το Βίλνιους της Λιθουανίας σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Επίτροπος Μεταφορών της Ε.Ε., Αντίνα Βαλέαν.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι «η πτήση της Ryanair απογειώθηκε μόλις από το Μινσκ με προορισμό το Βίλνιους. Υπέροχα νέα για όλους, ειδικά για τις οικογένειες και τους φίλους των ανθρώπων που ταξιδεύουν».

Η απάντηση της Λευκορωσίας

Οι αρχές της Λευκορωσίας ισχυρίζονται ότι είδαν μια φωτογραφία του Ρομάν Προτασέβιτς στο Μινσκ σε ανάρτηση ενός άλλου μπλόγκερ και η αστυνομία κινητοποιήθηκε για να τον συλλάβει, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.

Το υπουργείο Εσωτερικών, νωρίτερα, επιβεβαίωσε τη σύλληψη του αντιφρονούντα δημοσιογράφου ο οποίος επέβαινε σε πτήση της εταιρείας Ryanair που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Αθήνα για το Βίλνιους. Το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ μετά από προειδοποίηση για βόμβα που αποδείχθηκε λανθασμένη.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, ένας φίλος του Προτασέβιτς τον τράβηξε φωτογραφία ενώ βρισκόταν στο αεροδρόμιο του Μινσκ και την έστειλε στον Αντόν Μοτόλκο. Εκείνος την ανάρτησε και έτσι ενημερώθηκε η αστυνομία. Ο Μοτόλκο έχει χαρακτηριστεί και αυτός από τις Λευκορωσικές Αρχές ως άτομο που εμπλέκεται σε τρομοκρατικές δραστηριότητες.

Ο Προτασέβιτς ήταν καταζητούμενος στη Λευκορωσία με την κατηγορία ότι οργάνωνε μαζικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας. Κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη έως και 15 ετών.

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με την αρχηγό της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας

Τηλεφωνική συνομιλία με την αρχηγό της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας, Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια (Sviatlana Tsikhanouskaya) πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας την ενημέρωσε για τη θέση του πρωθυπουργού και της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με το επεισόδιο της αναγκαστικής προσγείωσης της πτήσης Ryanair FR 4978 στο Μινσκ, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Ειδήσεις σήμερα

«Αεροπειρατεία» στη Ryanair: Πώς εμπλέκεται η Αθήνα στο κατασκοπευτικό θρίλερ – 11 Έλληνες στο Μινσκ (Video)

«Αεροπειρατεία» του Μινσκ σε πτήση Αθήνα-Βίλνιους: Θύελλα αντιδράσεων στην Ε.Ε. – Τι δηλώνουν αξιωματούχοι

Το ρωσικό ΥΠΕΞ για τη συνάντηση Λαβρόφ – Δένδια στο Σότσι την Δευτέρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 14:20