search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 03:03
MENU CLOSE

Λευκορωσία: Αυτός είναι ο Έλληνας που κατέβηκε στο Μινσκ – Τι είπε για την αεροπειρατεία (Video)

25.05.2021 12:51
zisis_ioannis_new

Στην δημοσιότητα βγήκαν τα στοιχεία του Έλληνα πολίτη που ήταν μεταξύ των άλλων δύο ατόμων που κατέβηκαν στο Μινσκ.

Πρόκειται για τον Ζήση Ιωάννη που μετά την κρατική αεροπειρατεία της Λευκορωσίας στο αεροσκάφος της Ryanair μίλησε στην κρατική τηλεόραση της Λευκορωσίας μέσα από βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα.

Όπως ο ίδιος είπε μιλώντας στο δίκτυο, ήθελε να επισκεφτεί την σύζυγό του. «Δεκαπέντε λεπτά πριν την προσγείωση ενημερωθήκαμε πως υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας και θα προσγειωθούμε στο Μινσκ, όπως και έγινε», λέει ο ίδιος στην τηλεόραση της Λευκορωσίας.

Σύμφωνα με το Belarus 1, οι άλλοι δύο που κατέβηκαν είναι, μία γυναίκα που φέρεται να ονομάζεται Αλεξάντρα Σταμπρέντοβα που ζήτησε επίσης να μείνει στο Μινσκ, καθώς και ένας πιλότος, ο Σεργκέι Κουλακόφ, που φαίνεται ότι έκανε την ίδια επιλογή με τον Έλληνα επιβάτη καθώς ο τελικός του προορισμός ήταν το Vitebsk στη Λευκορωσία.

Ο ρόλος του Ελληνα επιβάτη ερευνάται σε συνάρτηση με τις πληροφορίες για την παρουσία πρακτόρων του Λουκασένκο και της KGB στην πτήση, αλλά και την περιγραφή του ίδιου του Προτάσεβιτς για έναν «ρωσόφωνο μεσήλικα» (κατά δήλωσή του) που τον παρακολουθούσε και τον φωτογράφιζε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» πριν αναχωρήσει από την Αθήνα.

Ειδήσεις σήμερα

Lufthansa και KLM διακόπτουν τις πτήσεις τους στον εανέριο χώρο της Λευκορωσίας

Ποιες κυρώσεις εξετάζει η ΕΕ για την αεροπειρατεία της Λευκορωσίας – Πράκτορες της KGB στο αεροσκάφος, λέει ο CEO της Ryanair

Λευκορωσία: Nέες κυρώσεις μετά τον εναέριο αποκλεισμό αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04