search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 03:00
MENU CLOSE

Έρευνα: Ένα ζεστό, απολαυστικό μπάνιο κάνει το ίδιο καλό όσο μισή ώρα τρέξιμο

28.05.2021 12:50
bath new

Για πολύ κόσμο θεωρείται απόλαυση. Ένα χλιαρό μπάνιο, με άλατα, και αφρόλουτρο που μοσχομυρίζει. Εάν, δε, υπάρχει και υδρομασάζ που να κάνει μπουρμπουλήθρες ακόμα καλύτερα.

Το λουτρό «εφευρέθηκε», εάν μπορεί κανείς να το πεί έτσι, από τους αρχαίους Αιγύπτιους πριν από 4.000 χρόνια.

Νεώτερη έρευνα αποκαλύπτει ότι ένα ζεστό και απολαυστικό μπάνιο μπορεί να έχει τα ίδια ακριβώς ευεργετήματα με την άσκηση, σύμφωνα με τον guardian.

Το Πανεπιστήμιο του Κόβεντρυ έκανε μια σχετική μελέτη .Σύμφωνα με αυτή τα ζεστά λουτρά μπορούν να επιφέρουν ορισμένα παρόμοια οφέλη για την υγεία με αυτά της αερόβιας άσκησης

Ναι, ναι σωστά διαβάσατε: Επαρκής χρόνος σε ένα υδρομασάζ, μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματος και να βελτιώσει τη ροή του αίματος, η οποία με τη σειρά της μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, να ελέγξει το σάκχαρο στο αίμα και να μειώσει τυχόν φλεγμονές στον οργανισμό.

Σιγουρα δεν θα χτίσετε μυς, ούτε θα χάσετε βάρος κάνοντας μπάνιο, αλλά… Υπάρχουν ενδείξεις ότι το τακτικό ζεστό μπάνιο μπορεί να είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα που μπορεί να επιλέξει κανείς μετά από ένα μισάωρο τρέξιμο.

Το μόνο, σύμφωνα με τους ερευνητές που πρέπει να προσέξετε είναι η θερμοκρασία του νερού. Ο Charles James Steward, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, συνιστά να καθίσετε στους ώμους σας σε ένα υδρομασάζ που θερμαίνεται στους 40C (104F) για μια ώρα.

Και για όποιον θέλει εναλλακτική, οι σάουνες, σε γενικές γραμμές επιτυγχάνουν το ίδιο πράγμα. Μια μελέτη στη Φινλανδία έδειξε ότι οι μεσήλικες άνδρες που είχαν τέσσερις έως επτά συνεδρίες σάουνας την εβδομάδα είχαν 50% μείωση του κινδύνου θανατηφόρου καρδιαγγειακής νόσου σε σύγκριση με εκείνους που είχαν μόνο μία σάουνα την εβδομάδα.

Θεωρείται επίσης αντικαταθλιπτικό και έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο άνοιας.

Ραντεβού λοιπόν στην …μπανιέρα!

Ειδήσεις τώρα

 Θήκη από… δόντι σφηνώθηκε σε πνεύμονα ασθενή

Σεξ μετά τα 60: Βλάπτει ή ωφελεί την υγεία;

Κορωνοϊός: Ελπίδες για θεραπεία με εισπνεόμενα νανοσωματίδια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07