search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 17:06
MENU CLOSE

Επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα: Μικρό καλάθι κρατά η Αθήνα – Τι προβληματίζει την κυβέρνηση

28.05.2021 07:00
cavusoglu

Η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αθήνα την Κυριακή μονοπωλεί, όπως είναι φυσικό, το ενδιαφέρον των παροικούντων στο κτήριο της Βασιλίσσης Σοφίας αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού οι κινήσεις του Τούρκου αξιωματούχου δείχνουν ότι περισσότερο επιθυμεί να δώσει μια επικοινωνιακή απάντηση στην Νίκο Δένδια, παρά να συζητήσει επί της ουσίας.

Η επιλογή του Τούρκου ΥΠΕΞ να ξεκινήσει από την Θράκη την επίσημη επίσκεψη του δείχνει, άλλωστε, και τις πραγματικές του προθέσεις. Και αυτό γιατί, όπως δείχνουν όλα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θέλει κατά την διάρκεια της επίσκεψης στην Ξάνθη και την Κομοτηνή, όπου θα συναντηθεί με στελέχη της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας, να βάλει και πάλι θέμα «Τουρκικής μειονότητας» πυροδοτώντας το κλίμα.

Άλλωστε και στην Τουρκία ο Νίκος Δένδιας εξερράγη κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου όταν ο Τούρκος ομόλογος του είχε αναφερθεί στα δικαιώματα της «Τουρκικής μειονότητας».

Διπλωματικές πηγές, μάλιστα, εκφράζουν τον προβληματισμό τους κατά πόσον η Αθήνα έκανε σωστά που αποδέχθηκε το αίτημα των γειτόνων μας να ξεκινήσει ο Τούρκος υπουργός το επίσημη ταξίδι του στην Αθήνα με μια ιδιωτική επίσκεψη στην Θράκη.

Όπως λένε μάλιστα, και στο παρελθόν Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν επισκεφθεί τις περιοχές που ζει η μουσουλμανική μειονότητα επιλέγοντας, ωστόσο, να το κάνουν στο τέλος του ταξιδιού τους και όχι στην αρχή.

Όπως ήταν φυσικό η επιλογή του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών να ξεκινήσει από την Θράκη την επίσκεψη του στην χώρα μας έφερε και αλλαγές στο πρόγραμμα των Ελλήνων αξιωματούχων.

Το Μέγαρο Μαξίμου αρχικά είχε σχεδιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δεχθεί τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας το σαββατοκύριακο, στη γενέτειρά του στα Χανιά -όπου θα βρεθεί για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Καθώς, ωστόσο, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου φαίνεται ότι έρχεται στην Ελλάδα με περίεργες διαθέσεις οι συνεργάτες του πρωθυπουργού αποφάσισαν να αλλάξουν εντελώς το πλαίσιο της επίσκεψης και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών να γίνει δεκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για λίγη ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ειδήσεις σήμερα

Κυβερνητικός φόβος για ρεβάνς από Τσαβούσογλου

Τσαβούσογλου: Ενδοευρωπαϊκός ανταγωνισμός προκάλεσε το Sofagate

Τουρκία: Συνεχίζεται ο εκνευρισμός με Δένδια – «Παράδειγμα απρέπειας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 17:05