search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:43
MENU CLOSE

Ξεκινούν τα θερινά θέατρα

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2179
27-5-2021
29.05.2021 07:00
theatro

Έφθασε επιτέλους η στιγμή που επιτρέπεται να δούμε θεατρικές παραστάσεις σε ανοιχτούς χώρους.

Ήδη πολλά θέατρα, έπειτα από πολλούς μήνες σιωπής, ανοίγουν τις πύλες τους.

Με πρώτο το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στη σταθερή πλέον θερινή του σκηνή, στο Βεάκειο Θέατρο. Εκεί αρχικά θα δούμε για τέσσερις παραστάσεις (28-31 Μαΐου) την «Ιστορία χωρίς όνομα» του Στέφανου Δάνδαλου σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη. Η παράσταση θα επαναληφθεί στις 11-12 Ιουνίου στο Θέατρο Πέτρας και στις 18-19 στο Θέατρο Βράχων. Παίζουν οι Τάσος Νούσιας, Μπέτυ Λιβανού, Μαρία Παπαφωτίου, Νίκος Ορφανός.

Ακολουθεί από τις 4 Ιουνίου μια πρωτότυπη παράσταση με τίτλο «The 1821 – η επιθεώρηση» που δημιούργησαν ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Δημήτρης Καραντζάς με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, σε δική τους πρωτότυπη μουσική σύνθεση και σκηνοθεσία αντίστοιχα. Αυτή η new age επιθεώρηση, που βάζει στο στόχαστρο την εθνική μας ταυτότητα, τη σχέση μας με την Επανάσταση, την Ιστορία και τους αγωνιστές του ’21, θα παίζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Παίρνουν μέρος οι Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Ελένη Κοκκίδου, Νίκος Καραθάνος, Γιώργος Γάλλος, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Γιάννης Νιάρρος, Μιχάλης Οικονόμου, Λυδία Φωτοπούλου, Μαρία Καβογιάννη, Μάρθα Φριτζήλα, Χρήστος Λούλης κ.ά.

Στην ταράτσα του θεάτρου Λαμπέτη επαναλαμβάνεται για τρίτο χρόνο από τις 29 Μαΐου και μόνο για επτά παραστάσεις το έργο του Τηλέμαχου Τσαρδάκα «Κάτω από τ’ αστέρια» με πρωταγωνιστές τη Λίλα Μπακλέση και τον Κωνσταντίνο Μπιμπή. Πρόκειται για μια γλυκόπικρη ιστορία αγάπης και ενηλικίωσης, για τις μεγάλες προσδοκίες και τη διάψευσή τους από τη σκληρή πραγματικότητα με φόντο τη μικρή κοινωνία της επαρχίας, τις παραλίες του καλοκαιριού και την ξέγνοιαστη εποχή της αθωότητας.

Στη θεατρική αυλή του Χυτήριου, από την άλλη, μόνο για τέσσερις παραστάσεις η Εταιρεία Θεάτρου Μπιπ παρουσιάζει από τις 29 Μαΐου το έργο της Χριστίνας Χριστοφή «Πλους» σε δική της σκηνοθεσία. Το έργο, εμπνευσμένο από όλα όσα ζήσαμε τους τελευταίους μήνες, περιγράφει με χιούμορ και παιγνιώδη διάθεση διάφορες οικείες καταστάσεις.

Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί: Πέτρος Αποστολόπουλος, Σπύρος Ασημένιος, Ηλίας Γκογιάννος, Χριστίνα Καζάζη, Ευαγγελία Καπόγιαννη, Βαγγέλης Κουντουριώτης, Μαρία Μπρανίδου, Νίκος Μπρανίδης, Δημοσθένης Φίλιππας.

Το έργο του Λάκη Λαζόπουλου «Περιμένοντας τον Καραϊσκάκη» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου ξεκινά την περιοδεία του στις 29 Μαΐου από τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μία κωμωδία με θέμα τη μορφή του μεγάλου αγωνιστή μέσα από τα μάτια δύο ανθρώπων της εποχής του, που ταυτόχρονα ερευνά τη σχέση του με το σήμερα. Μαζί με τον Λάκη Λαζόπουλο παίζουν η Ελένη Ουζουνίδου και ο Σπύρος Γραμμένος, ο οποίος έχει αναλάβει τη μουσική σύνθεση και επιμέλεια της παράστασης.

Οι ειδήσεις σήμερα από το topontiki.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:43