search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 05:53
MENU CLOSE

Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: Άφησαν έξω από μειονοτικό σχολείο Έλληνες δημοσιογράφους

30.05.2021 14:57
mevlouttsavousoglou_new

Εκτός μειονοτικού σχολείου στη Θράκη, το οποίο επισκέφθηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, άφησε το επιτελείο του ΥΠΕΞ της γείτονος τα ελληνικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το xronos.gr, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη δυτική Θράκη μετά το τουρκικό προξενείο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου πήγε στο Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κομοτηνής, Τζελάλ Μπαγιάρ. Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός ότι δεν επετράπη η είσοδος στους Έλληνες δημοσιογράφους. Όπως αναφέρει το xronos.gr, τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών συνοδεύει αποστολή δημοσιογραφικών οργανισμών από την Τουρκία, στους οποίους επετράπη κανονικά η είσοδος. Την ίδια ώρα τα δεκάδες ελληνικά ΜΜΕ, περιφερειακά και πανελλαδικά, έμειναν απέξω.

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες, δεν δόθηκε εντολή, ώστε να επιτραπεί η είσοδος και στους Έλληνες δημοσιογράφους. Μάλιστα, στο σχολείο υπάρχει κι αντιπροσωπεία μαθητών, που υποδέχθηκε τον Τούρκο ΥΠΕΞ, παρότι είναι Κυριακή και το σχολείο είναι κανονικά κλειστό.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ έκανε μία σύντομη περιήγηση και περιμετρικά του σχολείου, όπου και συνομίλησε με λιγοστούς κατοίκους που βρίσκονταν στο σημείο. Σύμφωνα με τους κατοίκους, ο Τσαβούσογλου τούς μετέφερε… χαιρετίσματα από τον Ερντογάν.

Το αεροσκάφος του Τούρκου ΥΠΕΞ προσγειώθηκε λίγο μετά τις 10 στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης.

«Πηγαίνω στην Ελλάδα με θετική ατζέντα», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ στους δημοσιογράφους λίγο πριν αναχωρήσει από την Τουρκία, σημειώνοντας πως στην τελευταία επίσκεψη του Νίκου Δένδια «υποδεχθήκαμε τους Ελληνες με θετικό τρόπο και περιμένουμε και αυτοί να κάνουν το ίδιο».

Έτοιμη να απαντήσει σε εμπρηστική ρητορική η Αθήνα

Αν η επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου παραμείνει εθιμοτυπική και συναντηθεί στην Κομοτηνή με τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, τότε η Αθήνα θα τον καλωσορίσει και θα τον τιμήσει με όλους τους τύπους της ελληνικής φιλοξενίας. Αν όμως ο κύριος Τσαβούσογλου ακολουθήσει μια εμπρηστική ρητορική και μιλά για τουρκική μειονότητα στη Θράκη, τότε η Ελλάδα θα του δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις.

Όμως το κλίμα με το οποίο προσέρχεται ο κ. Τσαβούσογλου και το κλίμα των προθέσεων του δείχνει ότι θέτει θέμα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών και μάλιστα σε κατοικημένα νησιά, όπως οι Οινούσσες, το Αγαθονήσι και η Ψέριμος και θέτει θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών. Μάλιστα λέει ότι η ελληνική θέση για το Καστελόριζο είναι «παράλογη», και απειλεί λέγοντας ότι η προτίμηση της Τουρκίας είναι η διπλωματία και ο διάλογος, αλλά είναι ικανοί να πάνε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση εάν η Ελλάδα επιλέξει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, καμία ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να μπει σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, όταν υπάρχει μάλιστα και απειλή πολέμου (casus belli) από την Τουρκία. Ο κ. Τσαβούσογλου θα συνοδεύεται από τους Τούρκους αξιωματούχους που συμμετείχαν στις διερευνητικές συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγο καιρό, επομένως το συμπέρασμα είναι να μην περιμένει η χώρα μας απτά αποτελέσματα και θεαματική βελτίωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Πρόκληση Τσαβούσογλου με το «καλημέρα»: H ανάρτηση για συνάντηση με μέλη της «τουρκικής» μειονότητας (Videos)

Ερντογάν για άλωση Κωνσταντινούπολης: «Μια από τις πιο λαμπρές νίκες της ιστορίας μας»

Ο χαβάς της Θράκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09