ΤΡΙΤΗ 11.06.2024 22:22
MENU CLOSE

Σκληρό βίντεο: Ρώσος αστυνομικός πυροβολεί εξ επαφής και σκοτώνει 19χρονο Αζέρο

31.05.2021 18:25

Σε νοσοκομείο στο Νοβοσιμπίρσκ κατέληξε ο 19χρονος Βεκίλ Αμπνουλάγεφ, τον οποίο στις 29 Μαΐου, ενώ προσπαθούσε να τον συλλάβει, πυροβόλησε αστυνομικός της τροχαίας, γράφει η εφημερίδα Novaya Gazeta, η οποία έχει αναρτήσει βίντεο με την τραγική κατάληξη του νεαρού από το Αζερμπαϊτζάν.

Το τραγικό αυτό περιστατικό έγινε γνωστό για πρώτη φορά στις 29 Μαΐου, όταν ο πιο δημοφιλής ιστότοπος «ACT-54» ανάρτησε βίντεο, στο οποίο φαίνεται ο Βεκίλ να ανταλλάσσει ύβρεις με τους αστυνομικούς και στην συνέχει να κείτεται μέσα σε μια λίμνη αίματος. Το βίντεο τράβηξε φίλος του, ο οποίος κατέγραψε στην κάμερα πώς οι αστυνομικοί τους συλλαμβάνουν και προσπαθούν να τους βάλουν μέσα στο περιπολικό.

Η εφημερίδα Novaya Gazeta εξασφάλισε την αρχική εκδοχή του βίντεο. https://novayagazeta.ru/articles/2021/05/31/v-ozhidanii-mesti.

Στο βίντεο φαίνεται πως οι αστυνομικοί της τροχαίας οδηγούν στο περιπολικό έναν άνδρα, ο οποίος αντιστέκεται, φωνάζοντας «το ίδιο μου κάνει». Αυτός που τραβάει το βίντεο τους ακολουθεί. Αίφνης ο Βεκίλ πηγαίνει για να βοηθήσει τον άνδρα τον οποίο οι αστυνομικοί έχουν βάλει ήδη στο αυτοκίνητο.

Εκεί ακούγεται ο αστυνομικός να φωνάζει στον Βεκίλ «τσακίσου από εδώ, γουρούνι… στο χώμα, τομάρι» , να τον αγκαλιάζει και να τον ρίχνει πάνω στο καπό του αυτοκινήτου.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι στο βίντεο είναι ο 38χρονος υπαστυνόμος Αλεξάντρ Γκούσεφ. Στο σημείο εκείνο ο άνθρωπος που τραβάει το βίντεο κλείνει την κάμερα, αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο άνδρας συνέχισε να τραβάει για ακόμη μερικά δευτερόλεπτα. Γι’ αυτό και στο δεύτερο βίντεο φαίνεται ο αστυνομικός να κρατάει τον Βεκίλ την ώρα που σωριάζεται.

«Του έριξες, του έριξες, βλάκα», φωνάζει ο άνδρας που καταγράφει το πρόσωπο του φίλου του και το αίμα που ρέει πάνω στο περιπολικό.

Ο αστυνομικός, φοβισμένος, κοιτάει το πρόσωπο του Βεκίλ, γονατίζει και βάζει το περίστροφο στην θήκη του. Στη συνέχεια σηκώνει τον 19χρονο νεαρό, το σώμα του οποίου του γλιστράει από τα χέρια. Η ίδια η στιγμή του πυροβολισμού στο βίντεο δεν έχει καταγραφεί.

Λίγες ώρες αργότερα, καθώς το βίντεο προσελκύει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, στην κατάσταση αναφέρεται το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ η περιφερειακή Ανακριτική Επιτροπή ασκεί δίωξη κατά του Γκούσεφ για πρόκληση βλάβης λόγω αμέλειας και για κατάχρηση εξουσίας με χρήση βίας.

Eιδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Οριακά πάνω από 1.000 τα νέα κρούσματα, 481 οι διασωληνωμένοι – live

Σάλος από τις αποκαλύψεις για την NSA- Εξηγήσεις ζητά η Γερμανία, «ουδέν σχόλιο» από τις ΗΠΑ

Πράκτορες της MIT απήγαγαν και μετέφεραν στην Τουρκία τον ανηψιό του Γκιουλέν

ΤΡΙΤΗ 11.06.2024 22:17
Exit mobile version