ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 03:19
MENU CLOSE

Ναπολιτάνικα ζυμαρικά με σάλτσα «Βεζούβιος»

01.06.2021 07:00

Μία γρήγορη και νόστιμη συνταγή για ζυμαρικά alla vesuviana, που είναι εμπνευσμένο από το διάσημο ηφαίστειο του κόλπου της Νάπολης.

Υλικά

320 γραμμάρια μακαρόνια (κατά προτίμηση ολικής αλέσεως)
400 γραμμάρια αποφλοιωμένες ντομάτες
100 γραμμάρια μοτσαρέλα φρέσκια
70 γραμμάρια ξερό κόκκινο κρεμμύδι
6 γραμμάρια φρέσκια πιπεριά τσίλι
40 γραμμάρια μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
20 γραμμάρια κάππαρη ξαρμυρισμένη
Αλατοπίπερο κατά βούληση
Λίγη ρίγανη φρέσκια
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αρχικά ξεφλουδίστε το κρεμμύδι και ψιλοκόψτε το, καθώς επίσης και την φρέσκια πιπεριά τσίλι και τις ελιές. Στραγγίστε καλά τη μοτσαρέλα και κόψτε την σε μικρά κομμάτια.

Παράλληλα τοποθετήστε στη φωτιά μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και φέρτε σε βρασμό. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος βάλτε λίγο ελαιόλαδο και ρίξτε το κρεμμύδι και τα τσίλι, σοτάροντάς τα ελαφριά μέχρι να χρυσίσει το κρεμμύδι.

Ρίξτε μισή κουτάλα από το νερό που βράζει και προσθέστε τις αποφλοιωμένες ντομάτες πατώντας τες με μια κουτάλα για να σπάσουν και να λιώσουν.

Στη συνέχεια ρίξτε τις ελιές και την κάππαρη, μετά από λίγο δοκιμάστε τη γεύση και αλατοπιπερώστε ανάλογα. Βράστε τη σάλτσα για περίπου 12 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Εν τω μεταξύ ετοιμάστε και τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα, ρίξτε την μοτσαρέλα και τη φρέσκια ρίγανη.

Στραγγίστε τα ζυμαρικά, αδειάστε τα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, προσθέστε μια κουτάλα από το νερό που έχουν βράσει, ανακατέψτε και σερβίρετε ζεστή την μακαρονάδα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42
Exit mobile version