search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 18:53
MENU CLOSE

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης αίρει την προστασία της πρώτης κατοικίας

01.06.2021 20:35
tsipras_new

Επίθεση προσωπικά στον πρωθυπουργό για την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από 1/6/2021 εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανάρτησή του στα social media, o Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι από τη μία θεσμοθετεί την «πληρωμή» εργαζομένων με… ρεπό (αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά) και από την άλλη βγάζει στο σφυρί τα σπίτια τους.

Αναλυτικά, στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «πριν καλά καλά ανοίξει η οικονομική δραστηριότητα, μετά από έξι μήνες lockdown και με πολλά δισ. ευρώ επιπλέον ιδιωτικού χρέους να βαραίνουν νοικοκυριά, εργαζόμενους και επιχειρήσεις, η κυβέρνηση από σήμερα αίρει το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Χιλιάδες οφειλέτες, εργαζόμενοι, επαγγελματίες και καταστηματάρχες οδηγούνται με συνοπτικές διαδικασίες στην πτώχευση και η περιουσία τους σε μαζικούς πλειστηριασμούς. Ο κος Μητσοτάκης δεν αρνείται μόνο την πρότασή μας για ρύθμιση του πανδημικού χρέους με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής, αλλά αρνείται να δώσει έστω και μία ευκαιρία για τους οφειλέτες που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση».

Ο Αλέξης Τσίπρας συμπληρώνει ότι «με δυο λόγια υλοποιεί όσα δεν κατάφεραν με στυγνούς εκβιασμούς ούτε οι δανειστές για δέκα χρόνια: Από τη μία μειώνει το εισόδημα των εργαζομένων και θεσμοθετεί την πληρωμή σε…ρεπό και από την άλλη βγάζει στο σφυρί τα σπίτια τους. Δεν πρόκειται απλά για το πιο νεοφιλελεύθερο σχέδιο αναδιάρθρωσης της οικονομίας. Πρόκειται για εν εξελίξει κοινωνική καταστροφή».

Ειδήσεις σήμερα

Τσίπρας: Νέο ΕΣΥ με 15.000 μόνιμες προσλήψεις – Οι τρεις άξονες του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ

Μήνυμα Τσίπρα ότι δεν ζητά πρόωρες αλλά «είναι καλοδεχούμενες αν έρθουν»

Εξωδικαστικός: Άνοιξε η πλατφόρμα ρύθμισης χρεών – Πότε οι 240 δόσεις γίνονται 420

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 18:53