search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:51
MENU CLOSE

Ναόμι Οσάκα: Κύμα συμπαράστασης για την τενίστρια – Η κατάθλιψη, οι απειλές για αποκλεισμό και η αποχώρηση από το Roland Garros

02.06.2021 12:01
osaka

Κύμα συμπαράστασης στα social media από επώνυμους και μη για την ιαπωνικής καταγωγής τενίστρια Ναόμι Οσάκα που έκανε ηρωική έξοδο από το Roland Garros με μια συγκλονιστική δήλωση, μετά από πρόστιμο και απειλές για αποκλεισμό από τους διοργανωτές, καθώς αρνήθηκε να παραστεί σε συνέντευξή τύπου.

Η 23χρονη αθλήτρια ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αποσύρεται από το Roland Garros και ότι θα απέχει ένα διάστημα από τα γήπεδα, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχει βιώσει «μεγάλες περιόδους κατάθλιψης».

Όλα ξεκίνησαν όταν την Κυριακή η Οσάκα μετά τη νίκη της επί της Πατρίσια Μαρία Τιγκ στο Γαλλικό Open, έκανε πράξη την προειδοποίησή της ότι δεν θα συμμετάσχει στη συνέντευξη τύπου που ακολουθεί τα παιχνίδια. Το αποτέλεσμα ήταν να της επιβληθεί ένα πρόστιμο ύψους 15.000 δολαρίων από τον διαιτητή του Roland Garros, ενώ και οι διοργανωτές των Grand Slam εξέδωσαν αυστηρή ανακοίνωση, προειδοποιώντας την ότι θα μπορούσε να αποβληθεί από το συγκεκριμένο Open και άλλα μεγάλα τουρνουά, αν δεν άλλαζε τη στάση της.

Τζόκοβιτς, Ναβρατίλοβα και Ουίλιαμς στο πλευρό της

Σήμερα, ο Σέρβος επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης Νόβακ Τζόκοβιτς, πρόσθεσε το όνομα του, δίπλα σ΄ αυτά κορυφαίων εκπροσώπων του τένις και του αθλητισμού γενικότερα, οι οποίοι στηρίζουν την Οσάκα, όπως η Σερένα Ουίλιαμς, η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, ο Μο Φάρα, ο Στεφ Κάρι, η Σλόαν Στέφενς, η Μπιλι Τζιν Κινγκ, η πρώην παίκτρια του WNBA και τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης, Λίζα Λέσλι, η πολιτικός Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ, αλλά και ο ηθοποιός Μπράντλεϊ Γουίτφορντ.

«Την υποστηρίζω. Νομίζω ότι ήταν πολύ γενναία για να το κάνει αυτό. Λυπάμαι πολύ που περνά οδυνηρές στιγμές και δύσκολα σε ψυχολογικό επίπεδο. Ελπίζω να ανακάμψει. Είναι πολύ σημαντική παίκτρια για το άθλημά μας»…

Με αυτά τα λόγια αντέδρασε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους που καλύπτουν το Ρολάν Γκαρός, να σχολιάσει την απόφαση της πρωταθλήτριας από την Ιαπωνία, η οποία αποχώρησε από το κορυφαίο τουρνουά. Υπενθυμίζεται, ότι η Οσάκα δέχθηκε πρόστιμο 15.000 δολαρίων από τους διοργανωτές, επειδή αρνήθηκε να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης μετά τη νίκη της στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

«Νιώθω τη Ναόμι. Όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι. Εγώ έχω παραπανίσια κιλά, άλλοι όχι. Ο καθένας είναι διαφορετικός και χειρίζεται τα πράγματα διαφορετικά. Πρέπει να την αφήσετε να το χειριστεί με τον τρόπο που θέλει και που μπορεί να σκεφτεί», δήλωσε σχετικά η Σερένα Ουίλιαμς.

Στο πλευρό της Οσάκα και η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα: «Είμαι τόσο στενοχωρημένη με τη Ναόμι Οσάκα. Ελπίζω ειλικρινά να το ξεπεράσει. Ως αθλητές μαθαίνουμε να φροντίζουμε το σώμα μας, αλλά και την ψυχική μας κατάσταση. Αυτό είναι πιο σημαντικό από το να κάνουμε συνεντεύξεις Τύπου. Καλή τύχη Ναόμι!».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Μπιλι Τζιν Κινγκ: «Προσωπικά, θεωρώ πως είναι απίστευτα γενναίο που η Ναόμι αποκάλυψε την αλήθεια για τη μάχη της με την κατάθλιψη. Αυτή τη στιγμή το σημαντικό είναι να της δώσουμε χρόνο και χώρο».

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Οσάκα

Στην ανακοίνωση της αποχώρησής της από το τουρνουά η Οσάκα μιλά για τη μάχη με το άγχος και την κατάθλιψη προκαλώντας την αλληλεγγύη του φίλαθλου και όχι μόνο κοινού:

«Νομίζω ότι πλέον το καλύτερο που μπορεί να γίνει για το τουρνουά, τους άλλους παίκτες και την δική μου ευημερία είναι να αποσυρθώ, ώστε η προσοχή όλων να επιστρέψει ξανά στο τένις που παίζεται στο Παρίσι… Δεν ήταν ποτέ η πρόθεσή μου να αποτελέσω περισπασμό και παραδέχομαι ότι το timing μου δεν ήταν ιδανικό, όπως και ότι το μήνυμά μου θα μπορούσε να ήταν πιο ξεκάθαρο. Κάτι σημαντικό που θέλω να τονίσω είναι ότι ποτέ δεν θα ευτέλιζα την ψυχική υγεία ούτε θα χρησιμοποιούσα αυτόν τον όρο ελαφρά τη καρδία…

Η αλήθεια είναι ότι βιώνω μακρές περιόδους κατάθλιψης από το αμερικανικό Open to 2018 και δυσκολεύομαι πάαρα πολύ να το αντιμετωπίσω όλο αυτό. Οποιοσδήποτε με γνωρίζει ξέρει ότι είμαι εσωστρεφής. Όσοι με βλέπουν στα τουρνουά θα έχουν προσέξει ότι φοράω ακουστικά που με βοηθούν να ελέγξω το κοινωνικό μου άγχος», αναφέρει στη χθεσινή της δήλωση η ιαπωνικής καταγωγής τενίστρια.

«Παρόλο που τα ΜΜΕ στον χώρο του τένις μου έχουν φερθεί καλά (και ζητάω συγγνώμη από τους cool δημοσιογράφους που μπορεί να στενοχώρησα) δεν μου βγαίνει φυσικά να μιλάω δημόσια και κάθε φορά αντιμετωπίζω τεράστια κύματα άγχους όταν πρόκειται να απευθυνθώ στα διεθνή media… Εδώ στο Παρίσι αισθανόμουν ήδη ευάλωτη και αγχωμένη, έτσι σκέφτηκα ότι θα ήταν καλύτερο να φροντίσω τον εαυτό μου και να αποφύγω τις συνεντεύξεις Τύπου. Το είχα ανακοινώσει εκ των προτέρων επειδή αισθάνομαι ότι οι κανόνες είναι αρκετά παρωχημένοι και ήθελα να το επισημάνω», καταλήγει η Οσάκα.

Ειδήσεις σήμερα

Καπραβέλος: Σε ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης 65χρονος τουρίστας – Είχε έρθει με αρνητικό τεστ

Body shaming: Περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους έχουν βιώσει στιγματισμό για το βάρος τους

«Φιλαράκια»: Η φωτογραφία της Τζένιφερ Άνιστον από τα παρασκήνια που… έριξε το διαδίκτυο! (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:50