search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 15:28
MENU CLOSE

Τουρκία – Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας σε Ελλάδα: Αποφύγετε τις προκλήσεις

02.06.2021 23:33
erdogan-tourkia

Σε συστάσεις προς την Ελλάδα για αποφυγή οποιωνδήποτε προκλήσεων προχώρησε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη λήξη της συνεδρίασής του.

«Η Τουρκία υπογραμμίζει την ανάγκη να αποφευχθούν οποιεσδήποτε προκλήσεις, που αγνοούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας, παράνομες ενέργειες και επιθετικές δηλώσεις προκειμένου να διατηρηθεί η ειρήνη και η ασφάλεια στην περιοχή για την επίτευξη πρόοδο επί των προβλημάτων μέσω αμοιβαίου διαλόγου στο πλαίσιο σχέσεων καλής γειτονίας και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου στο Αιγαίο και την Μεσόγειο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, η Άγκυρα έδωσε έμφαση και στο θέμα του Κυπριακού, τονίζοντας ότι επιθυμεί την οριστική λύση των δύο κρατών και προς την κατεύθυνση αυτή θα λαμβάνει οποιοδήποτε μέτρο για την υποστήριξη των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων. 

Επίσης, υποστήριξε ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις πέρα από τα σύνορα της για την ασφάλεια της χώρας και την ευημερία των γειτόνων της. Η Τουρκία έχει το δικαίωμα αυτοάμυνας. Το επόμενο διάστημα οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν στα νότια σύνορα της με σκοπό την πάταξη των τρομοκρατικών οργανώσεων και για την ασφάλεια της χώρας».

Τουρκία: Καταδικάζουμε την παράνομη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε συνέντευξή του στο TRT ότι σχεδιάζει να μπει περί τα 200 χλμ. στο ιρακινό έδαφος για να εκκαθαρίσει προσφυγικό καταυλισμό που ελέγχεται από το ΡΚΚ.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας αναφέρθηκε και στο παλαιστινιακό ζήτημα: «Καταδικάζουμε έντονα την παράνομη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ και την απάνθρωπες ενέργειες του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων. Για να μην επαναληφθούν οι εγκληματικές πράξεις του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων πρέπει να βρεθεί μια δίκαιη, βιώσιμη και περιεκτική λύση. Για αυτό και γίνεται έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της και χωρίς καθυστέρηση και με ειλικρίνεια να πράξει αυτό που της αναλογεί».

Eιδήσεις σήμερα:

«Σπάει» στα δύο ο εμβολιασμός των 18 – 29 ετών με Pfizer και Moderna

Νεκρό σε βόθρο βρέθηκε βρέφος που αγνοούταν στα Νέα Μάλγαρα

Γερμανικά ΜΜΕ: Συμμορίες έχουν γίνει ο «εφιάλτης» της Μυκόνου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 15:28