search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:43
MENU CLOSE

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στο Αίγιο, αισθητός και στην Αττική – Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

03.06.2021 18:18
seismografos-new

Σεισμική δόνηση 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, στις 18:06, κοντά στο Αίγιο, ο οποίος έγινε αισθητός και στην Αττική.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 13 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Καλαβρύτων, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 51 χιλιόμετρα. 

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 12 χιλιόμετρα νότια, νοτιοδυτικά από το Αίγιο.

Νωρίτερα η αυτόματη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου έδινε 4,6 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος στα 27 χλμ, και 13 χλμ νοτιοδυτικά του Αιγίου. 

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης. Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του έγραψε: “EΘ. ΣEIΣM. ΔIKTYO 03/06/2021 18:06, AΣΘENH,M=4.8,EΠIK:149 XΛM. Δ AΘHNAΣ, 13 XΛM. BΔ THΣ ΠOΛHΣ TΩN KAΛABPYTΩN: ΓI-EAA. Προς το παρόν δε βλέπω κάτι ανησυχητικό”.

Καθησυχαστικός εμφανίσθηκε και ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας. Όπως είπε μιλώντας στο protothema.gr, το εστιακό βάθος είναι τέτοιο ώστε να μην αναμένονται τόσο συνέπειες στην επιφάνεια (ζημιές), ενώ και η μετασεισμική ακολουθία δεν αναμένεται ότι θα είναι αισθητή. Η περιοχή που έδωσε την δόνηση είναι γνωστή για τη σεισμικότητά της.

Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης για Χρυσή Αυγή: Καταδικασμένοι για κακουργήματα δεν θα είναι υποψήφιοι βουλευτές

«Φωτιά» σε 20 φόρους από τις νέες αντικειμενικές αξίες – Ποιοι επηρεάζονται

Ινδία: Η νύφη πέθανε από έμφραγμα στο γάμο της και ο γαμπρός παντρεύτηκε την αδελφή της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:42