Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Τα κολοκυθάκια με τόνο είναι μια καλοκαιρινή συνταγή, εύκολη και με λίγα συστατικά.
Είναι εξαιρετικό πιάτο τόσο ζεστό, όσο και κρύο και θα κερδίσει όσους το δοκιμάσουν με την πλούσια γεύση του.
4 μεγάλα στρογγυλά κολοκυθάκια
1 αυγό
40 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
40 γραμμάρια πεκορίνο ή έμμενταλ κομμένο σε κυβάκια
80 γραμμάρια τόνο σε λάδι στραγγισμένο
80 γραμμάρια γαλέτα ή ψίχουλα ψωμιού
Αλατοπίπερο κατά βούληση
Ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
400 ml ζωμός λαχανικών
2 ντοματίνια σε κύβους
½ ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
Πλύνετε καλά τα κολοκύθια, κόψτε με ένα κοφτερό μαχαίρι το απάνω μέρος του σαν καπάκι και στη συνέχεια με ένα κουταλάκι του γλυκού αφαιρέστε το εσωτερικό τους, κρατώντας στην άκρη τον πολτό.
Γι’ αυτή τη συνταγή βέβαια θα χρειαστείτε τη μισή ποσότητα του πολτού.
Προαιρετικά αλατίστε ελαφρά το εσωτερικό των κολοκυθιών και γυρίστε τα ανάποδα έτσι ώστε να αποβάλλουν τα περιττά υγρά.
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε την μισή αυτή ποσότητα πολτού κολοκυθιού με λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσει και να βγουν τα αρώματά του για 5 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο, αδειάστε το σε ένα μπολ και μόλις κρυώσει ελαφρά προσθέστε την παρμεζάνα, το αυγό χτυπημένο, τον τόνο θρυμματισμένο με ένα πιρούνι και τη γαλέτα.
Συνεχίστε με το πεκορίνο σε κομμάτια και αρτύστε με αλάτι. Γεμίστε τα κολοκυθάκια, πιέζοντας με ένα κουταλάκι, προσέχοντας να μην ανοίξουν και κλείστε με το καπάκι τους.
Σε μια κατσαρόλα, ρίξτε μερικές κουταλιές ελαιόλαδο και βάλτε προσεκτικά τα κολοκύθια, τις ντομάτες σε κύβους και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
Μαγειρέψτε τα σε μέτρια φωτιά και όταν αρχίσουν να βράζουν ρίξτε το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέστε μια κουτάλα από το ζωμό και συνεχίστε το μαγείρεμα με το καπάκι, σε χαμηλή φωτιά. Ελέγχετέ τα συχνά, προσθέτοντας κατά διαστήματα ζωμό και συνεχίστε μέχρι να μαγειρευτούν πλήρως για 35-40 λεπτά περίπου.
Σερβίρετέ τα ζεστά και απολαύστε!
Η συνταγή μπορεί να γίνει και στο φούρνο στους 180ο C για 35–40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν τα κολοκύθια.
Ισραήλ: Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Νετανιάχου αρνείται ότι «υποκινεί τη βία»
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.