search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:19
MENU CLOSE

Σιμόν Κάιερ: Η καθοριστική ενέργεια του αρχηγού της Δανίας – Πώς έσωσε τη ζωή του Έρικσεν

12.06.2021 23:34
denmark_new
Ο προπονητής της Δανίας συγχαίρει τον Kjaer μετά την ήττα της ομάδας του από την Φινλανδία, στον αγώνα που κινδύνευσε η ζωή του Κρίστιαν Έρικσεν - Πηγή: EPA

Η κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στον αγωνιστικό χώρο που διεξαγόταν το ματς Δανία-Φινλανδία σόκαρε ολόκληρη την Ευρώπη, και τις περιοχές του πλανήτη που παρακολουθούν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η ζωή του Δανού άσου της Ίντερ σώθηκε χάρη στην άμεση επέμβαση των ιατρών και τη γρήγορη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Αλλά και χάρη σε κάτι ακόμα: Στη στάση του Σιμόν Κάιερ, του αρχηγού της Εθνικής Ομάδας της Δανίας.

Ο Κάιερ, σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας του, ήταν αυτός που έσπευσε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον συμπαίκτη του, τα πρώτα κρίσιμα δευτερόλεπτα μετά το περιστατικό. Έτρεξε κοντά του, του άνοιξε το στόμα και τράβηξε τη γλώσσα του για να μην πεθάνει από ασφυξία. Γρήγορα, έκανε μασάζ στο στήθος του συμπαίκτη του, μέχρι να φτάσει το ιατρικό επιτελείο στο σημείο.

Ακολούθησαν οι συγκινητικές εικόνες με το ανθρώπινο τείχος γύρω από τον πεσμένο στο έδαφος Έρικσεν, για να διασφαλιστεί η ιδιωτικότητα των στιγμών που κρίθηκε η ζωή του Δανού άσου.

EURO 2020: Έχασε τις αισθήσεις του στο γήπεδο ο Ερικσεν -Του κάνουν τεχνητή αναπνοή (Video)

Δανία-Φινλανδία: Σε σταθερή κατάσταση ο Έρικσεν – Με 0-1 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση (Video)

Μια αλυσίδα ενάντια στην ανθρωποφαγία (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:17