ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 02:07
MENU CLOSE

«Έσπασε ο πάγος» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές

14.06.2021 17:52

Περίπου μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και σύμφωνα με πληροφορίες, διεξήχθη σε καλό κλίμα.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένονται στις συνεντεύξεις τύπου που θα ακολυθήσουν.

Νωρίτερα, ο Κ. Μητσοτάκης είχε υπογραμμίσει ότι «η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και σταθερά δαπανούσε άνω του 2% του ΑΕΠ της στις αμυντικές της δαπάνες. Καθώς εξέρχεται ισχυρότερη από την οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας, είναι έτοιμη να κάνει αυξημένες επενδύσεις στις στρατιωτικές της δυνατότητες και ως εκ τούτου να φανεί ακόμη πιο συνεπής στις υποχρεώσεις της έναντι της Συμμαχίας»

Από την πλευρά του, ο Ερντογάν σημείωσε ότι «λαμβάνουμε υπόψη μας το διεθνές δίκαιο, τη δικαιοσύνη και την ισότητα, καθώς και τον σεβασμό των αμοιβαίων δικαιωμάτων και συμφερόντων, στις αλληλεπιδράσεις μας με τους γείτονές μας. Πιστεύω ότι η αναζωογόνηση των διαύλων διαλόγου μεταξύ μας και του γείτονά μας και συμμάχου μας, της Ελλάδας, εξυπηρετεί τη σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής μας καθώς και την επίλυση διμερών ζητημάτων».

ΝΑΤΟ και ελληνοτουρκικά: Η σκυταλοδρομία συναντήσεων Μπάιντεν με Ερντογάν και Μητσοτάκη

Μητσοτάκης: Πρέπει να συμφωνήσουμε σε ένα κοινό πλαίσιο με την Τουρκία για τη διαχείριση των διαφορών μας

Συνάντηση «στην κόψη του ξυραφιού» Μητσοτάκη – Ερντογάν στο ΝΑΤΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 01:38
Exit mobile version