search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 21:11
MENU CLOSE

Καπραβέλος: Ποιοι να κάνουν δεύτερη δόση AstraZeneca – Τι είπε για τα εμβόλια

20.06.2021 08:51
emvolio

Για την ανοσία από τα εμβόλια και τις επαναληπτικές δόσεις μίλησε στον ΣΚΑΙ ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος.

Όπως είπε ο γιατρός, όσοι νόσησαν με κορωνοϊό έχουν ισχυρότατη ανοσία και θα κάνουν εμβόλιο μετά από 6 μήνες ως υπενθύμιση.

Επισήμανε, δε, ότι αν κάποιος νοσήσει μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης, δεν χρειάζεται να κάνει τη δεύτερη, καθώς ο οργανισμός ήδη βρίσκεται σε ενεργοποίηση του αμυντικού μηχανισμού. «Δεν είναι σωστό να πετύχεις και δεύτερη ανοσολογική απάντηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για όσους έκαναν την πρώτη δόση του AstraZeneca

Για όσους έκαναν την πρώτη δόση του AstraZeneca και δεν εμφάνισαν σοβαρές παρενέργειες, ο κ. Καπραβέλος είπε ότι μπορούν άφοβα να κάνουν τη δεύτερη δόση. 

Επίσης, για όσους εμφάνισαν προβλήματα ή ο γιατρός τους συστήνει να μην κάνουν το ίδιο εμβόλιο, η επιτροπή επιτρέπει την ανάμιξη των εμβολίων.

Τέλος, σχολίασε ότι όσοι νοσηλεύτηκαν κατά το τρίτο κύμα ήταν ανεμβολίαστοι. «Ο εμβολιασμός θα αποτρέψει το τέταρτο κύμα», τόνισε.
 

Γλυκά Νερά: «Ήταν ταραγμένη» -Τι κατέθεσε φίλη της Κάρολαϊν που την είδε λίγες ώρες πριν τη δολοφονία

Αντίο επιδόματα – Τα χάνουν εκατοντάδες χιλιάδες λόγω αύξησης των αξιών ακινήτων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 21:09