search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:05
MENU CLOSE

Καπραβέλος για AstraZeneca: Να δοθεί η δυνατότητα επιλογής εμβολίου για την 2η δόση (Video)

17.06.2021 09:45
emvoliastiko_kentro_new

Σχετικά με την σύγχυση και την ανησυχία που επικρατεί σε κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας μετά τη σύσταση της Επιτροπής Εμβολιασμών για μη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορονοϊού στους κάτω των 60, μίλησαν ο διευθυντής ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος και ο ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης.

Ο Ν. Καπραβέλος τόνισε ότι είναι επιτακτικό να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί για να αποτραπεί ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας και συνεπώς όσοι δεν πείθονται να κάνουν την δεύτερη δόση του AstraZeneca θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να λάβουν όποιο εμβόλιο επιθυμούν.

«Προέχει να χτίσουμε ένα τείχος ανοσίας για το τέταρτο κύμα. Όλα τα δεδομένα λένε ότι στο τρίτο (κύμα της πανδημίας) δεν είχαμε κανέναν εμβολιασμένο μέσα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», σημείωσε ο Ν. Καπραβέλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Από την πλευρά του, ο Γ. Παυλάκης χαρακτήρισε απαράδεκτη τη σύγχυση που έχει προκύψει με τα εμβόλια και επεσήμανε ότι όλα τα σκευάσματα είναι εξαιρετικά ασφαλή και αποτελεσματικά.

Συνέστησε σε όσους πολίτες έχουν κάνει την πρώτη δόση AstraZeneca να κάνουν και τη δεύτερη με το ίδιο σκεύασμα, λέγοντας ότι αν υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί το σπάνιο σύνδρομο θα εκδηλωθεί στην πρώτη δόση. 

«Η δεύτερη δόση είναι πολύ, πολύ, πολύ πιο ασφαλής από την πρώτη, που είναι ασφαλής», σημείωσε ο Γ. Παυλάκης.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι δεν τον φοβίζει η ανάμειξη εμβολίων και ειδικά των συγκεκριμένων εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Ειδικά για όσους αισθάνονται «προδομένοι» και «ξεκρέμαστοι» μετά τη νέα σύσταση της Επιτροπής Εμβολιασμών, είπε ότι θα μπορούσε να τους δοθεί μεγαλύτερη ευελιξία.

Διαβάστε επίσης:

Self test: Σε ποιους θα διατίθενται από 1 Ιουλίου – Οι εξαιρέσεις

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Επιμένουν οι τοπικές βροχές και καταιγίδες (Video)

Κορωνοϊός: Στα 549 τα νέα κρούσματα, 330 οι διασωληνωμένοι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:05