search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:54
MENU CLOSE

Πότε και πού βγαίνουν οι μάσκες

21.06.2021 07:00
Green Pass_new

Από σήμερα φεύγουν σταδιακά οι μάσκες στους κλειστούς χώρους αρχής γενομένης από τα γυμναστήρια. Με την επίδειξη του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού, όσοι προσέρχονται για να γυμναστούν δεν θα έχουν την υποχρέωση να φορούν μάσκα.

Αμέσως μετά δηλαδή στις αρχές Ιουλίου, οι πλήρως εμβολιασμένοι, θα μπορούν  να κυκλοφορούν ελεύθερα σε ανοιχτούς χώρους, κάτι που εκτιμάται ότι θα διευκολύνει και τον τουρισμό. Με την απλή επίδειξη του Πράσινου Πιστοποιητικού Εμβολιασμού (Green Pass) οι πολίτες θα αποδεικνύουν, ότι δεν έχουν την υποχρέωση να φορούν τη μάσκα.

Εφόσον το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωρήσει καλά -γιατί έως σήμερα πηγαίνει με σχετικά αργούς ρυθμούς- στις αρχές του φθινοπώρου θα εξεταστεί η μη υποχρεωτικότητα της μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους, όπως μουσεία, κλειστά θέατρα, σινεμά και γήπεδα, κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, εμπορικές εκθέσεις κλπ.

Η μη χρήση της μάσκας αναμένεται να αποτελέσει κίνητρο για όσους αποφεύγουν να εμβολιαστούν, όπως και για μία ακόμη σειρά διευκολύνσεων που καθιερώνονται για τους πλήρως εμβολιασμένους. Όπως για παράδειγμα ο τερματισμός, από 1ης Ιουλίου της υποχρέωσης του self-test, σε χώρους και δραστηριότητες όπου είναι υποχρεωτικό (εργασία, πλοία κ.α.).

Από τις  αρχές Ιουλίου αναμένεται στην χώρα να ανοίξουν πλήρως όλες οι δραστηριότητες, προφανώς προσαρμοσμένες στην νέα εποχή του κορωνοϊού δηλαδή με αποστάσεις, αντισηπτικά, μάσκες όπου είναι αναγκαίο.

Στις αρχές του άλλου μήνα ανοίγουν ξανά οι αίθουσες σε κλειστούς κινηματογράφους παρουσία θεατών στο 50% της δυναμικότητάς τους. Και εκεί θα είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικό self-test, μάσκα και ηλεκτρονικό εισιτήριο για διευκόλυνση ενδεχόμενης ιχνηλάτησης.

Ακόμα θα ανοίξουν κλαμπ και κέντρα διασκέδασης, με αυστηρούς όρους προστασίας, επανέρχεται ο χορός και στις δεξιώσεις, ενώ απελευθερώνεται πλήρως το ωράριο ελεύθερης κυκλοφορίας.

Νέα δέσμη κυρώσεων κατά της Μόσχας ετοιμάζει η Ουάσιγκτον για τον Αλεξέι Ναβάλνι

Τσίπρας για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: «Η γλώσσα των ξεριζωμένων είναι πανανθρώπινη»

«Γιορτή του Πατέρα»: Η ευαίσθητη πλευρά του Ερντογάν – Τι αποκάλυψε για τη μητέρα του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:52