search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:15
MENU CLOSE

Αλκυόνη: Ένας παράδεισος με… «σκοτεινή» ιστορία μιάμιση ώρα από την Αθήνα (Video)

22.06.2021 10:28
alkioni

Σε απόσταση μιάμισης ώρας από την Αθήνα, η παραλία Μικρή Αλκυόνη, κοντά στα Στραβά Κορινθίας αποτελεί έναν υπέροχο προορισμό με πεντακάθαρα νερά, σε ένα καταπράσινο τοπίο.

Η ατμόσφαιρα για τον ταξιδιώτη είναι ειδυλλιακή, ωστόσο, το μέρος στοιχειώνεται από δύο σκοτεινά στοιχεία: Το ένα έχει να κάνει με την τοποθεσία του, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στο «λημέρι» των Καρχαριών του Κορινθιακού, που είναι οι Αλκυονίδες νήσοι.

Δεν είναι λίγες οι φορές που στην περιοχή έχουν βρεθεί καρχαρίες (σκυλόψαρα) ακόμη και στα πολύ ρηχά νερά, προκαλώντας τρόμο τους λουόμενους. Μάλιστα, σχετικά περιστατικά έχουν κινηματογραφηθεί με τα αποσπάσματα να μπορεί κάποιος να τα βρει στο διαδίκτυο.

Το δεύτερο στοιχείο που προκαλεί φόβο στους επισκέπτες του μέρους αυτού – όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα neakriti.gr, είναι το γεγονός ότι είναι τοποθετημένο πολύ κοντά στο ρήγμα που είχε δώσει τον πολύνεκρο σεισμό της 24ης Φεβρουαρίου 1981, μεγέθους 6,7 Ρίχτερ στην Αθήνα.

Οι Αλκυονίδες, στην Ελληνική μυθολογία, ήταν 7 Νύμφες, κόρες του γίγαντα Αλκυονέα. Τα ονόματά τους ήταν Αλκίππη, Ανθή, Αστερία, Δριμώ, Μεθώνη, Παλλήνη και Φθονία. Όταν ο Ηρακλής σκότωσε τον πατέρα τους, λυπήθηκαν τόσο που έπεσαν στη θάλασσα. Η Αμφιτρίτη δείχνοντά τους συμπόνια, τις μεταμόρφωσε σε αλκυόνες.

Η παραλία είναι πριβέ, καθώς η πρόσβαση δεν είναι πολύ εύκολη. Μπορείτε, ωστόσο, να την επισκεφθείτε είτε με πεζοπορία από τα κοντινά Στραβά Κορινθίας μέσω του πλούσιου πευκοδάσους είτε δια θαλάσσης, με σκάφος.

Λάρισα: Απόκοσμες εικόνες πάνω από την πόλη – Τι είναι τα σύννεφα Mammatus (Videos)

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ νότια της Νισύρου (Video/Photo)

Καιρός: Σε τροχιά καύσωνα η χώρα – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» 40άρια (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:11