search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 04:02
MENU CLOSE

Γλυκά Νερά: Ολοκληρώθηκε η απολογία του συζυγοκτόνου στον ανακριτή

22.06.2021 16:46
babis-new (2)

Ολοκληρώθηκε η απολογία του 33χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ενώπιον του ανακριτή μετά από περίπου πέντε ώρες, για τη δολοφονία της 20χρονης γυναίκας του Καρολάιν Κράουτς, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά νερά.

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος βρίσκεται ενώπιον του εισαγγελέα, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει διάσκεψη ανακριτή και εισαγγελέα προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω μεταχείριση του.

Ο πιλότος οδηγήθηκε λίγο πριν από τις 10 το πρωί, ενώπιον του 12ου τακτικού ανακριτή και δέχθηκε βροχή ερωτήσεων για το έγκλημα που ομολόγησε μετά από 37 ημέρες, καθώς στηρίζει την υπερασπιστική γραμμή ότι «κέρδιζε χρόνο για το παιδί ενώ σκόπευε να ομολογήσει». Οι ισχυρισμοί του έρχονται αντιμέτωποι με στοιχεία της δικογραφίας αλλά και τα ευρήματα εξαιτίας των οποίων καθυστέρησε για δύο ώρες η έναρξη της διαδικασίας, ώστε ο συνήγορος να ενημερωθεί για τα πειστήρια.

Η οικογένεια της Καρολάιν μέσω του δικηγόρου της δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στον ανακριτή. «Αντιλαμβάνεστε τη θέση της μητέρας η οποία συνειδητοποίησε στην δεύτερη κηδεία ότι αγκάλιαζε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της», δήλωσε ο συνήγορος της οικογένειας Κράουτς, Θανάσης Χαρμάνης.

Ο δικηγόρος από την πλευρά της οικογένειας του θύματος ξεκαθάρισε ότι οι γονείς της Καρολάιν διεκδικούν την επιμέλεια, την ώρα που οι κοινωνικοί λειτουργοί πήραν εντολή να συντάξουν την έκθεση που θα κρίνει την τύχη της 11μηνης Λυδίας. Η πλευρά του κατηγορουμένου εισηγείται να υπάρξει συνεπιμέλεια και από τις δύο οικογένειες.

Στο μεταξύ, έρευνα για τη διαρροή και δημοσιοποίηση περιεχομένων του ημερολογίου της δολοφονημένης Καρολάιν παρήγγειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Ο εισαγγελέας, μεταξύ άλλων, φέρεται να κάνει λόγο για δημοσιοποίηση προσβλητικών στοιχείων για την προσωπικότητα του θύματος τα οποία επίσης μπορεί να θεωρηθεί ότι συμβάλλουν στη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για τον κατηγορούμενο, κατά την εξέλιξη της ποινικής διαδικασίας.

Ο ένας από τους δύο δικηγόρους του πιλότου, ανακοίνωσε το πρωΐ στους δημοσιογράφους ότι αποσύρεται από την πολύκροτη υπόθεση. Η παραίτηση χαρακτηρίζεται αναμενόμενη καθώς ο συγκεκριμένος δεν είχε να κάνει με το ποινικό, αλλά ασχολιόταν με το θέμα του παιδιού.

Φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφτασε λίγο πριν τις 10 το πρωί στον ανακριτή ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, προκειμένου να απολογηθεί για την δολοφονία της 20χρονης συζύγου του, Καρολάιν μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Ο 33χρονος κατηγορούμενος έγινε στόχος αποδοκιμασιών καθώς πολίτες που βρίσκονταν στα δικαστήρια του φώναξαν «δολοφόνε να σαπίσεις στη φυλακή», «κτήνος», «τέρας» και διάφορους υβριστικούς χαρακτηρισμούς με τον Αναγνωστόπουλο ωστόσο να παραμένει απαθής.

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος

• ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση – ισόβια ή κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών
• κακοποίηση ζώου – κάθειρξη έως 10 έτη και χρηματική ποινή μέχρι 500 ημερήσιες μονάδες (από 50 έως 100 ευρώ, έκαστη)

Κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος

• ψευδής καταγγελία – φυλάκιση έως 1 έτος
• ψευδής κατάθεση κατ’ εξακολούθηση στις αρχές – φυλάκιση τουλάχιστον 3 μηνών έως 3 έτη

Γλυκά Νερά: Ωμός και κυνικός ο Αναγνωστόπουλος – «Αντε να τελειώνουμε να μπούμε φυλακή…»

Γλυκά Νερά: Συγκλονίζουν οι γονείς της Καρολάιν – «Θα περάσουμε την υπόλοιπη ζωή μας διασφαλίζοντας ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη»

Γλυκά Νερά: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη δημοσιοποίηση του ημερολογίου της Καρολάιν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34