search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:22
MENU CLOSE

Επίθεση στη Μονή Πετράκη: Σιωπή από το δράστη, σοκαριστική μαρτυρία και αποτροπιασμός από τον πολιτικό κόσμο (Video)

23.06.2021 23:00
moni_petraki_new_1

Σοκ και αποτροπιασμό προκάλεσε η επίθεση ιερέα με βιτριόλι κατά μητροπολιτών, μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου, που συνεδρίαζαν στη Μονή Πετράκη για να τον αποσχηματίσουν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο Λαϊκό Νοσοκομείο νοσηλεύονται, μέχρι στιγμής, πέντε μητροπολίτες, οι Κηφισίας Κύριλλος, ‘Αρτης Καλλίνικος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Γλυφάδας Αντώνιος και Ζακύνθου Διονύσιος.

Στη Μονάδα Εγκαυμάτων του ΚΑΤ διεκομίσθηκαν από το Λαϊκό Νοσοκομείο οι μητροπολίτες Δρυϊνουπόλεως Ανδρέας και Γουμενίσσης Δημήτριος, καθώς υπέστησαν πιο σοβαρά εγκαύματα από το καυστικό υγρό.

Ένας αστυνομικός που επιχείρησε να πιάσει τον δράστη δέχθηκε και αυτός βιτριόλι και έχει διακομιστεί στο 401 ΓΣΝ Αθηνών.

Ο δράστης της επίθεσης

Ο δράστης είναι 37χρονος ιερομόναχος, που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας και του οποίου τον αποσχηματισμό αποφάσισε το Συνοδικό Δικαστήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., κατηγορείται για συμμετοχή σε υπόθεση ναρκωτικών.

Ο δράστης κρατείται μετά τη σύλληψή του στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν έχει πει ακόμα τίποτα. Η ΕΡΤ ανέφερε ότι στους αστυνομικούς που τον έπιασαν τελικά είπε: «Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν», ωστόσο αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δεν έχει πει κάτι άλλο μετά τη σύλληψή του.

Σοκαριστική μαρτυρία

Μια σοκαριστική μαρτυρία από τη στιγμή της επίθεσης έδωσε ο δικηγόρος του δράστη, Γιώργος Τζίκας. Μιλώντας στο protothema.gr, ο κ. Τζίκας είπε ότι «στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε καθαιρεθεί. Σήμερα εκδικαζόταν η έφεση σε δεύτερο βαθμό. Με εμάς ήταν όλο αυτό το διάστημα ήρεμος και συνεργάσιμος.

Περί τις 19:00 όπου εκδικαζόταν η έφεση του, πλησίασε την έδρα και τους ρώτησε “είστε μιλημένοι από τον Βεροίας;. Σας έχει μιλήσει ο μητροπολίτης Βεροίας;”. Ήταν πεπεισμένος ότι η έδρα ήταν προκατειλημμένη. Ξαφνικά και χωρίς να πει τίποτα έβγαλε από τη τσάντα του δύο μεγάλα μπουκάλια με κόκκινο υγρό και άρχισε να ραντίζει προς την έδρα φωνάζοντας “Δεν σας μίλησε ο Βεροίας ε; Δεν σας μίλησε ο Βεροίας;”.

Ξαφνικά ο χώρος πλημμύρισε αίμα και καμένα ράσα. Φώναζε και ράντιζε με τα μπουκάλια. Δεν ήταν μπουκαλάκια. Ήταν μεγάλα δίλιτρα μπουκάλια που είχε μεσα στην τσάντα του. Το σκηνικό ήταν εφιαλτικό».

Αποτροπιασμός και συμπαράσταση

Με ανάρτηση στο twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για το πρωτοφανές περιστατικό στη Μονή Πετράκη σημειώνοντας: «Επικοινώνησα πριν από λίγο με τον Μακαριώτατο, ο οποίος με ενημέρωσε για την επίθεση που δέχθηκαν μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη. Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό και εύχομαι ταχεία ανάρρωση των θυμάτων».

Επίσης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, και του εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του για την ειδεχθή επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη. Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον αρχιεπίσκοπο ότι η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια για την ταχεία ανάρρωση των θυμάτων της επίθεσης.

Συμπαράσταση από Βαρθολομαίο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τα δραματικά γεγονότα που συνέβησαν στη Μονή Πετράκη, προκειμένου να του εκφράσει τη συμπαράσταση της Μητρός Εκκλησίας και του ιδίου προσωπικώς και να ευχηθεί ταχεία αποκατάσταση της υγείας όλων όσοι τραυματίστηκαν. Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για το ενδιαφέρον και τις ευχές του, τις οποίες και θα μεταφέρει προς τους τραυματίες και προς όλα τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Από την πλευρά του, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος δήλωσε ότι «αποφύγαμε τα χειρότερα» έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες από τη Μονή Πετράκη. «Είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά πιστεύουμε ότι με τη φροντίδα των ιατρών μας να ξεπεραστεί η δυσκολία. Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία» επισήμανε ο αρχιεπίσκοπος. Αναφερόμενος στην επίθεση, είπε πως είναι κάτι που μας προβληματίζει όλους μας γιατί είναι πρωτόγνωρα τα φαινόμενα και χρειάζεται προσπάθεια από πολλές πλευρές για να μη διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία..

Μονή Πετράκη: Ιερέας επιτέθηκε με βιτριόλι σε μητροπολίτες – Μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο (Video)

Επίθεση στη Μονή Πετράκη: «Αποφύγαμε τα χειρότερα» λέει ο αρχιεπίσκοπος

Εμπρηστικός μηχανισμός στη Μονή Πετράκη: Φανατικούς θρησκόληπτους υποψιάζεται η αστυνομία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:21