search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 03:13
MENU CLOSE

Επίθεση στη Μονή Πετράκη: «Αποφύγαμε τα χειρότερα» λέει ο αρχιεπίσκοπος

23.06.2021 20:52
moni_petraki_new

Εμφανώς ταραγμένος από την πρωτοφανή επίθεση με βιτριόλι σε βάρος μητροπολιτών από υπό αποσχηματισμό ιερέα παρουσιάστηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, μαζί με τον υπουργό Υγείας.

Ο κ. Ιερώνυμος και ο Βασίλης Κικίλιας έσπευσαν στη Μονή Πετράκη, μόλις έγινε γνωστή η επίθεση με το βιτριόλι, προκειμένου να ενημερωθούν για το περιστατικό και για την κατάσταση της υγείας των επτά μητροπολιτών που διακομίστηκαν στο Λαϊκό.

Σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ, ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι «δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή κανενός, αποφύγαμε τα χειρότερα». «Είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά πιστεύουμε ότι με τη φροντίδα των ιατρών μας να ξεπεραστεί η δυσκολία. Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία» επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος.

Αναφερόμενος στην επίθεση, είπε πως είναι κάτι που μας προβληματίζει όλους μας γιατί είναι πρωτόγνωρα τα φαινόμενα και χρειάζεται προσπάθεια από πολλές πλευρές για να μη διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι οι επτά μητροπολίτες νοσηλεύονται στο Λαϊκό, οι 4 θα παραμείνουν στο Λαϊκό και θα λάβουν τις πρώτες βοήθειες, ο ένας ήδη διακομίζεται στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ. Οι άλλοι δύο μητροπολίτες, προσέθεσε, ανάλογα με την πορεία της υγείας τους, ενδεχομένως να διακομιστούν ή στο ΚΑΤ ή στην Οφθαλμολογική Κλινική του «Γεννηματάς» και χαρακτήρισε το περιστατικό ως «τραγικό γεγονός».

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον κ. Ιερώνυμο στον οποίο εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του για την ειδεχθή επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη. Ο Πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια για την ταχεία ανάρρωση των θυμάτων της επίθεσης.

Όσον αφορά στον δράστη της επίθεσης, ο 37χρονος ιερέας που συνελήφθη έχει ήδη οδηγηθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛΑΣ, ο ιερέας, που ανήκει στην Μητρόπολη Βέροιας, φέρεται να εμπλεκόταν σε υπόθεση ναρκωτικών.

Μονή Πετράκη: Ιερέας επιτέθηκε με βιτριόλι σε μητροπολίτες – Μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο (Video)

Κορωνοϊός στην εκκλησία: Το γεύμα στη Μονή Πετράκη και ο φόβος για κρυφά κρούσματα

Εμπρηστικός μηχανισμός στη Μονή Πετράκη: Φανατικούς θρησκόληπτους υποψιάζεται η αστυνομία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06