search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:26
MENU CLOSE

Επίθεση στη Μονή Πετράκη: Από το ίντερνετ αγόρασε το βιτριόλι ο δράστης – Σε καλή κατάσταση οι τραυματίες (Video)

24.06.2021 08:37
moni_petraki_new

Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών έχει οδηγηθεί ο 37χρονος ιερέας που συνελήφθη την Τετάρτη μετά την επίθεση με καυστικό υγρό σε επτά μητροπολίτες του Συνοδικού Δικαστηρίου, στη Μονή Πετράκη, καθώς και σε έναν αστυνομικό που έτρεξε να βοηθήσει.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, από αστυνομικές πηγές, ο ιερέας δεν έχει πει λέξη σε αστυνομικούς, σχετικά με το κίνητρο της επίθεσής του. Πηγές της αστυνομίας ανέφεραν ότι ο ιερέας, που ανήκει στην Μητρόπολη Βέροιας, φέρεται να εμπλεκόταν σε υπόθεση ναρκωτικών.

Ο εν λόγω κληρικός, τον αποσχηματισμό του οποίου αποφάσισε το Συνοδικό Δικαστήριο στο οποίο μετέχουν οι επτά μητροπολίτες, σύμφωνα με πληροφορίες, έριξε βιτριόλι κατά των μητροπολιτών στα χέρια και στο πρόσωπο.

Σε καλή κατάσταση οι τραυματίες

Την ίδια ώρα, στο ΓΝΑ «Λαϊκό» διακομίστηκαν το βράδυ της Τετάρτης από τη Μονή Πετράκη, με μέριμνα του ΕΚΑΒ,  6 Μητροπολίτες και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων. Ο Μητροπολίτης ‘Αρτας που μετέβη με ίδιον μέσο στο ΚΑΤ έχει λάβει εξιτήριο.

Στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας για οφθαλμολογική παρακολούθηση. Στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Η κατάσταση της υγείας τους δεν κρίνεται ανησυχητική και τέθηκαν σε ιατρική παρακολούθηση.

O αστυνομικός έχει διακομιστεί στο 401 ΓΣΝ Αθηνών

Από το ίντερνετ αγόρασε το βιτριόλι ο δράστης

Σύμφωνα τώρα με το protothema.gr, o 37χρονος δράστης αγόρασε τα δύο μπουκάλια βιτριόλι από το ίντερνετ.

Κατέβηκε στην Αθήνα και παρουσιάστηκε στις έξι χθες το απόγευμα, στο συνοδικό δικαστήριο όπου εκδικαζόταν σε δεύτερο βαθμό η δική του υπόθεση.

Ο 37χρονος ιερέας, είχε αποφασίσει, λένε οι αστυνομικοί να τιμωρήσει τους μητροπολίτες σε περίπτωση που αποφάσιζαν την καθαίρεση του. Γι’αυτό, όταν λίγο μετά τις επτά, ξεκίνησε η διαδικασία ανακοίνωσης της απόφασης κατάλαβε ότι έφθανε το τέλος του ως κληρικού, έβγαλε αιφνιδιαστικά τα μπουκάλια και άρχισε να ραντίζει όπως χαρακτηριστικά λένε αυτόπτες μάρτυρες τους επτά μητροπολίτες με το θειικό οξύ. 

«Με κυρίευσε η οργή. Είχα στοιχεία που έδειχναν ότι δεν έφταιγα. Γίνονται τόσα και όμως εμένα τιμώρησαν» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: «Καμίνι» όλη η χώρα – Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου (Video)

Χωρίς μάσκες από σήμερα στους εξωτερικούς χώρους – Τέλος και η απαγόρευση κυκλοφορίας από Δευτέρα

Βιασμός στα Πετράλωνα: Δίωξη για δύο κακουργήματα σε βάρος του κατηγορούμενου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:25