search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 05:40
MENU CLOSE

Μια «μικρή Πάρος» 4 ώρες απ’ την Αθήνα: Το χωριό με τις παραλίες-όνειρο (Photos)

26.06.2021 13:57
paralia

Χτισμένο στους πρόποδες του Ολύμπου, με θέα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, 49 χιλιόμετρα από τη Λάρισα και τέσσερις περίπου ώρες από την Αθήνα, στέκει ένα χωριό που καταφέρνει να θωρείται must προορισμός χειμώνα – καλοκαίρι.

Επιτυχία που οφείλεται στον εκρηκτικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας που σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι, τελικά δεν συναντάς μόνο στην Πελοπόννησο!

Ο λόγος για το hotspot του νομού Πιερίας που δεν είναι άλλο από τον Πλαταμώνα.

Ο Πλαταμώνας των 2.000 μόνιμων κατοίκων έχει στη σκιά του Ολύμπου παραλίες που κάθε χρόνο προσελκύουν ορδές τουριστών στα καταγάλανα νερά τους. Πολλές εξ’ αυτών έχουν βραβευτεί και με Γαλάζια Σημαία. Το χωριό έχει τεράστια ακτογραμμή και πολλά πέταλα.

Θα βρεις παραλίες για όλα τα γούστα, με χρυσή άμμο, βότσαλο ή χαλικάκι, όλες με ειδυλλιακά νερά και μαγευτική θέα.

Είναι καθαρές και στην πλειονότητά τους εύκολα προσβάσιμες, με όσους επισκέπτονται την περιοχή να αδυνατούν να «κολλήσουν» σε μία καθώς όλες έχουν αυτό το κάτι διαφορετικό που σε τραβά να τις επισκεφτείς έστω για μια βουτιά.

Είπαμε, η ακτογραμμή είναι τεράστια και οι επιλογές πολλές. Την παραλία του Νέου Παντελεήμονα, πάντως, δεν πρέπει να τη χάσεις. Ούτε και αυτή κάτω από το πολυτραγουδισμένο Κάστρο του Πλαταμώνα με το εξαιρετικό φόντο. Δημοφιλείς επιλογές είναι η αμμώδης Λεπτοκαρυά, οι Νέοι Πόροι και η Πλάκα Λιτοχώρου.

Πηγή: menshouse.gr

Διαβάστε επίσης:

Καύσωνας: Τι αποκαλύπτει drone για τη «φλεγόμενη» Αθήνα – Οι θερμές και οι ψυχρές επιφάνειες (Video)

«Βόμβα» Κατερινόπουλου για Γλυκά Νερά: «Έχω στα χέρια μου ολόκληρο διάλογο για τη Σούδα» (Video)

Κάρπαθος: Σε εξέλιξη μεγάλη δασική πυρκαγιά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50